LIVE UPDATE Ziua 435 de război. Ucraina: Cel mai mare atac al Rusiei, respins noaptea trecută. Cel puțin 21 de morți, în urma bombardamentelor rusești asupra regiunii Herson

Autor: Diana Tilă
Actualizat: 04 feb 2024, 01:05

Războiul din Ucraina a ajuns în cea de-a 435-a zi. Armata rusă intensifică atacurile.

Miercuri, 3 mai, forțele ruse au bombardat cu rachete regiunea Herson, unde cel puțin 21 de oameni au murit, iar alte cel puțin 48 de persoane au fost rănite 

Totodată,  în regiunea Krasnodar din Rusia a izbucnit un incendiu la un depozit de petrol. Presa rusă spune că incendiul a fost provocat de prăbușirea unei drone.

Citește și: LIVE UPDATE Ziua 434 de război. Forțele ucrainene au lovit patru depozite de muniție ale armatei ruse. Ucraina a format opt noi brigăzi pentru contraatac

Ucraina: Cel mai mare atac al Rusiei, respins noaptea trecută

Joi, 4 mai, noi explozii au fost auzite la Kiev și în alte orașe ucrainene, la o zi după ce Rusia a acuzat Ucraina că a efectuat un atac cu drone asupra Kremlinului.

Autoritățile ucrainene au transmis că noaptea trecută a fost respins cel mai mare atac de anul acesta al Rusiei asupra Kievului.

Atacurile au fost raportate și în Zaporojie și Odesa, în sud, potrivit BBC.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Atacurile aeriene au loc în momentul în care președintele ucrainean Volodimir Zelenski urmează să vorbească la Haga, în cadrul unei vizite neașteptate în Olanda.

Citește și: LIVE UPDATE Ziua 433 de război. Rusia încă luptă pentru controlul orașului Bahmut. Volodimir Zelenski: "Vom putea împiedica Rusia să prelungească războiul"

Ucraina primește un nou ajutor militar

Administrația de la Washington a anunțat, miercuri seară, 3 mai, asistență militară suplimentară pentru Ucraina, în valoare de 300 de milioane de dolari, informează postul de televiziune CNN.

Karine Jean-Pierre, purtătoarea de cuvânt a Președinției SUA, a anunțat, potrivit agenției Reuters, că noul pachet de asistență include muniție şi echipamente militare suplimentare.

" Ne vom concentra pe muniție şi capabilități de dispersare, pentru a ajuta Ucraina să spargă liniile ruse de apărare", a declarat John Kirby, coordonatorul pentru Comunicare Strategică al Consiliului pentru Securitate Națională de la Casa Albă.

Citește și: LIVE UPDATE Ziua 432 de război. Atac cu rachete rusești asupra Ucrainei. Comandantul suprem aliat al forțelor NATO, întâlnire cu liderul armatei ucrainene

 


Penultimul episod al serialului „Vinovați de Iubire” este difuzat la data de 19 septembrie 2024. Urmărește episodul 53 al serialului “Vinovați de iubire” online live, în această seară.