LIVE UPDATE Ziua 438 de război. Lupte crâncene în Bahmut. Rusia ar fi folosit muniție cu fosfor. AIEA este extrem de îngrijorată de situaţia de la centrala nucleară Zaporojie

Autor: Diana Tilă
Actualizat: 07 feb 2024, 00:15

Rusia continuă să bombardeze Ucraina. Armata ucraineană susține că forțele rusești au încercat să avanseze în Ucraina și au atacat intens orașul Bahmut.

Forțele ruse au atacat intens noaptea trecută orașul Bahmut cu bombe cu fosfor. Serviciul de Apărare ucrainean a publicat imagini în mediul online cu atacurile. Cu toate acestea, soldații ucraineni încă apără orașul.

Citește și: LIVE UPDATE Ziua 436 de război. Nou atac rusesc cu drone asupra Kievului. Departamentul de Stat al SUA susține că Rusia a ucis sau rănit peste 100 de civili în ultimele 4 zile

Lupte crâncene în Bahmut. Rusia ar fi folosit muniție cu fosfor

Serviciul de presă al Forțelor de Operații Speciale din Ucraina a anunțat vineri seara, 5 mai, că rușii au folosit bombe cu fosfor şi muniție incendiară în Bahmut, publicând mai multe înregistrări video, relatează NEXTA, un grup media independent.

"Inamicul a folosit fosfor şi muniție incendiară în Bahmut, încercând să șteargă orașul de pe fața pământului.

Cu toate acestea, soldații din forțele speciale ucrainene şi din alte unități ale forțelor de apărare continuă să apere cu curaj orașul. Şi în aceste condiții continuăm să distrugem inamicul",
 afirmă partea ucraineană, citată de NEXTA.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: LIVE UPDATE Ziua 435 de război. Ucraina: Cel mai mare atac al Rusiei, respins noaptea trecută. Cel puțin 21 de morți, în urma bombardamentelor rusești asupra regiunii Herson

AIEA este extrem de îngrijorată de situația de la centrala nucleară Zaporojie

Șeful Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA) și-a exprimat îngrijorarea cu privire la siguranța celei mai mari centrale nucleare din Europa, în timp ce forțele rusești evacuează civilii din orașul ucrainean Enerhodar, situat în apropiere, potrivit BBC.

Rafael Grossi a declarat că situația de la centrala din Zaporojie „devine din ce în ce mai imprevizibilă și potențial periculoasă”.

În declarația AIEA se arată că „în timp ce personalul operativ rămâne la fața locului, directorul general Grossi și-a exprimat profunda îngrijorare cu privire la condițiile din ce în ce mai tensionate, stresante și dificile pentru personal și familiile acestora”.

În comunicat se precizează că experții AIEA prezenți la centrală au „ primit informații potrivit cărora a început evacuarea anunțată a locuitorilor din orașul Enerhodar, aflat în apropiere – unde locuiește majoritatea personalului centralei”.

Citește și: LIVE UPDATE Ziua 434 de război. Forțele ucrainene au lovit patru depozite de muniție ale armatei ruse. Ucraina a format opt noi brigăzi pentru contraatac

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.