LIVE UPDATE Ziua 445 de război în Ucraina: Volodimir Zelenski a ajuns în Germania. Orașul Tvorchi din Ucraina, bombardat puternic de armata rusă

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 14 mai 2023, 17:56

Sâmbătă, 13 mai, Zelenski a mers în Italia

Sursa: Profimedia

În a 445-a zi de război, orașul Ternopil din Ucraina a fost puternic bombardat de armata rusă, chiar în timpul finalei Eurovision, orașul Ternopil fiind orașul natal al membrilor trupei Tvorchi. Conform autorităților locale, două persoane au fost rănite și mai multe depozite au fost lovite.

UPDATE ORA 13:30. Ucraina neagă cum că ar ataca Rusia

Aflat în Germania, Volodimir Zelenski susține că armata ucraineană nu a atacat nicio parte din teritoriul Rusiei. Explicațiile acestuia vin la scurt timp după ce, în presa de peste ocean, s-a scris să Ucraina voia să atace Rusia.

UPDATE ORA 11:30. Armata ucraineană a distrus armament rusesc

În cursul nopții, armata rusă a doborât 25 de drone și trei rachete, susțin Forțele Armatate Ucrainene.

În tot acest timp, președintele Volodimir Zelenski a mulțumit Germaniei pentru tot ajutorul pe care l-a acordat până acum, dar și pentru ajutorul pe care îl va acorda în continuare.

UPDATE ORA 09:30. Volodimir Zelenski a ajuns în Germania

Pentru prima dată de la începerea războiului din Ucraina, Volodimir Zelenski a ajuns în Germania. „Deja la Berlin. Arme. Pachet puternic. Apărare aeriană. Reconstrucție.

UE. NATO. Securitate”,
a transmis acesta, în mediul online.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Sâmbătă, 13 mai, Zelenski a mers în Italia, unde s-a întâlnit cu Papa Francisc și cu mai mulți lideri italieni.

 

UPDATE ORA 09:00. Armata ucraineană urmează să primească un nou ajutor medical

Ucraina va primi 105 drone Vector, prin intermediul unui contract semnat între Ministerul Apărării din Ucraina și un producător german, conform Direcției de Informații a Ministerului Apărării ucrainean.

„Acesta este, deja, al doilea lot de drone Vector pentru armata ucraineană, finanțat de guvernul Republicii Federale Germania.

În august 2022, Ucraina a comandat și a primit 33 de drone germane de același model și și-au dovedit eficiența ridicată pe câmpul de luptă”, este precizat în mesaj.

 


Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.