LIVE UPDATE Ziua 447 de război în Ucraina: Atac aerian cu drone și rachete asupra Kievului

Autor: Diana Tilă
Actualizat: 16 feb 2024, 00:10

Atac aerian cu drone și rachete asupra Kievului

Sursa: Facebook Volodimir Zelenski

Războiul din Ucraina a ajuns în cea de-a 447-a zi. Rusia continuă bombardamentele.

Marți dimineață, 16 mai, Kievul a fost atacat intens cu drone și rachete, este al optulea atac din această lună. În urma bombardamentelor, o clădire a fost avariată și cel puțin trei persoane rănite.

Citește și: LIVE UPDATE Ziua 446 de război în Ucraina: Liderul Wagner a propus ucrainenilor să dezvăluie pozițiile trupelor rusești. Zelenski a primit premiul Charlemagne în numele ucrainenilor

Atac aerian cu drone și rachete asupra Kievului

La primele ore ale zilei, rușii au atacat capitala Ucrainei cu zeci de rachete și drone kamikaze.  Astfel, cetățenii au primit ordin să se adăpostească, deoarece mai multe explozii au fost auzite marți dimineață, transmite CNN, citată de News.ro.

Mai mult, sirenele de raid aerian au sunat în tot orașul, iar sistemul de apărare aeriană al Ucrainei a fost activat imediat pentru a intercepta drone şi alte obiecte zburătoare deasupra mai multor districte, a declarat primarul Vitaliy Klitschko prin intermediul Telegram.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: LIVE UPDATE Ziua 445 de război în Ucraina: Volodimir Zelenski a ajuns în Germania. Orașul Tvorchi din Ucraina, bombardat puternic de armata rusă

„Au avut loc explozii în Kiev. Unele au avut loc în districtul Solomyanskyi. Iar în Shevchenkivskyi, resturi de rachete au căzut pe teritoriul grădinii zoologice. Toate serviciile de urgenţă sunt pe drum”, a declarat Klitschko.

Toate rachete lansate de Rusia au fost doborâte

Șeful Forțelor Armate ucrainene, Valeri Zalujni, a anunțat pe Telegram că Ucraina a doborât toate rachetele lansate în timpul nopții.

Un total de 18 „rachete aeriene, maritime și terestre de diferite tipuri” au fost lansate asupra țării, a precizat Valeri Zalujni, comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei.

„Toate cele 18 rachete au fost distruse de forțele și mijloacele de apărare aeriană ale Forțelor Aeriene ale armatei Ucrainei”, a scris el.

Citește și: LIVE UPDATE Ziua 444 de război în Ucraina: Rusia recunoaște că pierde teren în Bahmut. Alertele de raid aerian se aud în toată Ucraina