LIVE UPDATE Ziua 455 de război în Ucraina: Rusia vrea să schimbe numele orașului Bahmut, după presupusa cucerire

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 24 mai 2023, 11:23

28 de soldați din armata rusă și ofițerii lor s-au predat armatei ucrainene

Sursa: Profimedia

În a 455-a zi de război, Rusia a anunțat că a reușit să respingă atacul milițiilor aliate cu Ucraina, responsabil pentru ultimele evenimente din regiunea Belgorod. Viaceslav Gladkov, guvernatorul regiunii, a anunțat că au fost ridicate restricțiile impuse în urm atacului.

UPDATE ORA 11:00. Rusia vrea să câștige războiul cu orice preț

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat că Rusia își va atinge toate obiectivele în Ucraina, indiferent dacă acestea vor fi atinse prin operațiunea militară specială, fie prin alte mijloace, indiferent care vor fi acelea.

„Rusia ia în considerare doar finalizarea operațiunii sale militare speciale: asigurarea intereselor sale, atingerea obiectivelor Rusiei fie prin operațiunea militară specială, fie prin alte mijloace disponibile", a menționat Peskov.

UPDATE ORA 09:30. Aproximativ 30 de soldați ruși s-au predat armatei ucrainene

28 de soldați din armata rusă și ofițerii lor s-au predat armatei ucrainene. Aceștia sunt soldații care au supraviețuit înfrângerii de la Avdiivka și susțin că au fost trimiși la moarte de către comandanții lor. „Ne-au trimis la moarte sigură”, acuză aceștia.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

UPDATE ORA 08:00. Rusia vrea să schimbe numele orașului Bahmut

După ce Rusia a anunțat că a pus mâna, după luni sângeroase de luptă, pe orașul Bahmut, liderul auto-proclamat al Republicii Donețk a spus că numele orașului va fi schimbat. Conform CNN, armata rusă își dorește să schimbe numele cu cel pe care îl avea în perioada Uniunii Sovietice: Artemovsk.

„Bahmutul a avut neșansa de a fi ucrainean. Acum nu mai e ucrainean, e rusesc. Așa că nu mai e Bahmut, e Artemovsk”, a precizat Denis Pușilin, una dintre persoanele alese de Vladimir Putin, pentru a conduce în estul Ucrainei.