Atât Rusia, cât și Ucraina, au avut de suferit în urma distrugerii barajului Kahovka, armata rusă a pierdut 29 de persoane în inundațiile cauzate de distrugerea barajului, iar Ucraina a pierdut 16 vieți.
Citește și: LIVE UPDATE Ziua 479 de război în Ucraina: Un atac cu rachete rusești a ucis patru persoane
Distrugerea barajului Kahovka a făcut 29 de victime
Rusia și Mediazona caută toate datele pe care le pot găsi despre soldații ce și-au pierdut viața de la ultima actualizare din 4 iunie, iar până la data de 16 iunie, din datele acestora reiese că au pierdut 251 de ofițeri ruși care au cel puțin gradul de locotenent-colonel, ce vin din egiunile Sverdlovsk și Chelyabinsk, Bașkiria, Buriația și regiunile Volgograd.
Luptele continuă și în alte zone ale Ucrainei, în regiunea Zaporojie, în vestul regiunii Donețk și în jurul Bahmut, dar și în satul Rykove, în apropierea orașului-port Henichesk, unde armata ucrainiană a
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
Până în momentul de față, 219.820
de militari din Rusia și-au pierdut viața pe front, conform datelor transmise duminică de Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei. Pierderile cauzate de ucrainieni în ultima zi ar fi fost de 650 de soldați, 7 tancuri, 23 de alte blindate de luptă, 13 de tunuri, 14 diferite vehicule, 2 elicoptere.Doar sâmbătă, 17 iunie 2023, Rusia a lansat 27 de atacuri aeriene către Ucraina, în timp ce Vladimir Putin se întâlnește astăzi cu lideri africani veniți să vorbească despre pace.
Citește și: LIVE TEXT Ziua 478 de război în Ucraina. Au fost deportați ilegal în Rusia 150 de copii din Luhansk
Kremlinul nu vrea să extindă acordul de export al cerealelor din Ucraina
Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat că nu crede că va exista o cale de mijloc pentru ca exportul cerealelor de către Ucrainapri Marea Neagră, prin apele controlate de Rusia, să se extindă. „Este cu greu posibil să prezicem o decizie finală în acest caz, dar pot spune că, judecând de facto după status quo-ul pe care îl avem, acest acord nu are nicio șansă”, a declarat Peskov, potrivit alephnews.ro.
Acest acord a fost negociat în anul 2022 de Națiunile Unite și Turcia, astfel încât Ucraina să poată prelua exporturile de cereale pe Marea Neagră, pentru a rezolva o posibilă criză alimentară globală cu care ONU credea că lumea se va lupta după atacul sângeros realizat de Rusia. În luna mai a anului 2023, Moscova a fost de acord să prelungească acordul până pe data de 17 iulie, cu condiția să primească ajutor și pentru propriile exporturi de alimente și îngrășăminte, însă Rusia spune că Ucraina nu s-a ținut de cuvânt.