Live Update Ziua 482 de război în Ucraina: Joe Biden a anunțat că amenințarea lui Vladimir Putin cu armele nucleare tactice este „reală”. Ucraina vrea să atace Crimeea cu sisteme HIMARS

Author: Cristina Mocanu
Actualizat: 20 mar 2024, 03:55

Joe Biden a anunțat că amenințarea lui Vladimir Putin cu armele nucleare tactice este „reală”.

Sursa: https://www.facebook.com/zelenskiy.official

În ziua 482 de război, Ucraina se pregătește să atace Crimeea cu sisteme HIMARS.

Rusia a transferat arme nucleare tactice în Belarus, iar Joe Biden a precizat că amenințarea rușilor este una cât se poate de reală.

Ucraina vrea să atace Crimeea

Rusia a anunțat că Ucraina se pregătește să atace Crimeea cu sisteme HIMARS, dar și cu rachete de tip Storm Shadow. Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu a spus că un atac asupra Crimeei ar însemna "implicarea totală" a SUA și a Marii Britanii în război.

Citește și: Live Update Ziua 482 de război în Ucraina: Rușii au primit întăriri și încearcă să avanseze în zonele Lîman și Kupeansk. China a promis că nu îi va oferi Rusiei armament

Serghei Șoigu a mai precizat că un atac asupra Crimeei cu sistemul american HIMARS sau cu rachetele britanice Storm Shadow ar reprezenta un atac "în afara zonei de operațiune militară specială" și ar însemna "implicarea totală a Statelor Unite și a Marii Britanii în conflict". Într-o astfel de situație Rusia va răspunde cu "atacuri imediate

asupra centrelor de decizie" din Ucraina, a adăugat ministrul rus, care a indicat că are informații privind pregătirea, de către Kiev, a unor astfel de lovituri.

O persoană a decedat în urma unui atac produs asupra orașului Herson

Ucraina a anunțat că în urma unui atac al armatei Ruse asupra orașului Herson, produs marți dimineață, o persoană a fost ucisă.

Oleksandr Prokudin, șeful autorității regionale a spus că: "Trupele rusești au atacat Herson în cursul dimineții. Un bărbat de 27 de ani a murit.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Mai multe case, o grădiniță, o școală și o benzinărie au fost lovite de obuze rusești. O echipă de medici care a mers să ajute oamenii din Kherson s-a aflat sub tirul rusesc.

Medicii nu au fost răniți".

Citește și: LIVE UPDATE Ziua 481 de război în Ucraina: Ucraina nu este invitată la summit-ul NATO de luna viitoare

Joe Biden a lansat o avertizare cu privire la amenințările Rusiei cu arme nucleare

Președintele American, Joe Biden, a declarat luni, 19 iunie, că amenințarea lui Vladimir Putin cu privire la armele nucleare tactice este cât se poate de reală.

Aceste declarații vin după ce Aleksandr Lukaşenko, a anunțat că ţara sa a început să primească bombe atomice de trei ori mai puternice decât cele care au lovit Hiroshima şi Nagasaki.

Vladimir Putin a confirmat vineri că Moscova a mutat deja arme nucleare tactice în Belarus.

Este prima dată când Rusia alege să trimită astfel de arme în afara țării, care au rază de acțiune mai scurtă şi nu sunt la fel de puternice ca bombele strategice, putând fi folosite pe câmpul de luptă.

China urmărește atent desfășurarea armelor nucleare ruse şi a avertizat de mai multe ori că acestea nu ar trebui utilizate în Ucraina.

Ucraina vrea să recupereze din teritoriile ocupate de Rusia

Adjuncta ministrului Apărării din Ucraina, Hanna Maliar, a declarat luni că „cea mai mare lovitură” din campania militară a Kievului urmează să vină, dar a recunoscut că operațiunea este dificilă deoarece Rusia face tot ce poate pentru a opri ofensiva.

Aceasta a declarat că: „Operațiunea în curs are mai multe obiective, iar armata îndeplinește aceste sarcini... militarii se mișcă aşa cum trebuie să se miște. Şi cea mai mare lovitură abia urmează".

Ucraina a început prima etapă a contraofensivei în urmă cu două săptămâni pentru a recupera zonele ocupate de Rusia, care reprezintă aproximativ a cincea parte din teritoriul său.

Sursă: hotnews.ro 

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.