LIVE UPDATE Ziua 54 de război. Rușii au intrat în regiunea Kreminna din Luhansk. Doi oameni au murit și alți patru sunt răniți

Autor: Madalina Maftei
Actualizat: 18 ian 2023, 00:50

LIVE UPDATE Ziua 54 de război. Atacurile în Mariupol au fost reluate

Sursa: PixaBay

În ziua 54 de război în Ucraina, atacurile în Mariupol au fost reluate după expirarea ultimatumului de predare emis de ruşi.

Armata ucraineană a raportat duminică noi atacuri aeriene ale forțelor ruse asupra orașului Mariupol, după ce ultimatumul care prevedea ca luptătorii locali să se predea forțelor ruse care asediază oraşul a expirat, transmite AFP, potrivit Agerpres. 

 

UPDATE ORA 15:17 Cel puțin nouă persoane ucise în Harkov

Cel puțin nouă persoane au murit și alte 25 au fost rănite în ultimele 24 de ore, în regiunea Harkov, în urma atacurilor trupelor ruse, potrivit consiliului regional.

UPDATE ORA 12:38- Ucraineni au pierdut controlul orașului Kreminna

Șeful Administrației Militare Regionale din Lugansk a transmis, conform CNN, că au pierdut controlul asupra orașului Kreminna. 

În timp ce rezidenții încercau să plece din oraș cu mașinile proprii, forțele ruse au tras focuri de arme asupra lor, a transmis oficialul.

”Patru persoane au murit. O persoană rănită grav încă se află acolo”, a

mai spus acesta.

UPDATE ORA 12:33- Momentul în care nava-amiral Moskva se scufundă în Marea Neagră 

 

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

UPDATE ORA 12:28- Şeful poliţiei din Mariupol: În oţelăria Azovstal se află şi numeroşi civili

Șeful poliției a anunțat că alături de trupele ucrainene care s-au retras în urina siderurgică Azovstal se află și mulți civili din Mariupol. Acolo au loc bombardamente intense ale armatei ruse potrivit autorităţilor locale, scrie Agerpres. 

UPDATE ORA 12:16- Primarul din Harkov, semnal de alarmă: Plecați imediat!

Igor Terekhov, primarul din Harkov, le cere oamenilor să părăsească zona cât mai repede.

“Le cer tuturor oamenilor care locuiesc în zone atacate constant să plece imediat. Voluntarii noştri vă vor ajuta să faceţi acest lucru”, a transmis primarul. 

UPDATE ORA 10:19- Doi oameni au murit în regiunea Lugansk  

Guvernatorul regiunii Lugansk a transmis că doi oameni au murit și patru au fost răniți în urma bombardamentelor rusești.

El a precizat și că un complexul sportiv, Olymp, a fost incendiat, conform The Kyiv Independent.

UPDATE ORA 10:12- Forțele ruse încearcă să intre în regiunea Herson 

Ministerul Apărării al Ucrainei anunța în comunicarea de luni dimineața că  forțele ruse să continue lupta în încercarea de a intra în regiunea Herson. La momentul transmiterii informalei, ministerul spunea că în ultimele 24 de ore avuseseră loc 12 atacuri „inamice” și forțele ucrainene au reușit să distrugă 10 tancuri rusești. 

UPDATE ORA 9:49- Rușii au pătruns în Kreminna 

Trupele rusești au intrat în regiunea Kreminna din Luhansk și acum se desfășoară lupte între soldații ucraineni și cei ruși. 

UPDATE ORA 9:42- Atacuri în zonele Volnovakha, Pokrovsky, Kramatorsk și Bahmut 

Sună alarmele de atacuri și în zonele Volnovakha, Pokrovsky, Kramatorsk și Bahmut. Oamenii sunt avertizați să se adăpostească, conform canelelor regionale de Telegram. 

UPDATE ORA 9:38- Ramzan Kadyrov continuă să-l amenințe pe Zelenski și spune că Rusia îl „va termina” în perioada următoare 

 

 

UPDATE ORA 8:38- Volodimir Zelenski critică întârzierile în livrările de armament

Președintele ucrainean a criticat dur întârzierile în livrările de armament către ţara sa, notează luni DPA. 

“Fiecare întârziere legată de arme, fiecare întârziere politică este o permisiune pentru Rusia să ia vieţile ucrainenilor. Aşa interpretează Rusia. Nu acesta ar trebui să fie cazul în realitate ”, a spus duminică noapte Zelenski în discursul său zilnic.

Experţi militari cred că Ucraina va avea nevoie de mult mai multe arme grele în estul ţării pentru a rezista atacurilor.

Zelenski a avertizat că armata rusă pregăteşte o ofensivă în regiunea industrială din estul Ucrainei, Donbas, în viitorul apropiat.  “Aşa cum trupele ruse distrug Mariupolul, ele vor să elimine complet alte oraşe şi comunităţi din regiunile Doneţk şi Lugansk”, a spus el.

Se presupune că mii de locuitori au fost ucişi în oraşul-port Mariupol, aflat de câteva săptămâni sub asediul forţelor ruse, aminteşte DPA.

Zelenski a mulţumit partenerilor care “ajută cu adevărat cu tot ce pot”.

Citeste si: LIVE UPDATE Ziua 53 de război. Situație critică în Mariupol, devastat de bombardamente. Rușii au dat ultimatum ucrainenilor: "Toţi cei care depun armele au viaţa garantată" Cum a reacționat Volodimir Zelenski

UPDATE ORA 7:41-Ursula von der Leyen: Noile sancțiuni ale UE vor lovi cea mai mare bancă a Rusiei

Ursula von der Leyne a anunțat că sancţiunile viitoare ale Uniunii Europene împotriva Rusiei vor viza băncile, în special Sberbank, cea mai mare bancă din ţară, precum şi petrolul, a declarat şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

UPDATE ORA 6:17-Au fost reluate atacurile la Mariupol

Forțele ruse și-au concentrat atacurile asupra orașului-port și a oţelăriei Azovstal, ambele scene ale unor bătălii crâncene de zile întregi. 

Rusia amenința anterior cu anihilarea trupelor baricadate în oțetări, dacă acestea nu se predau. Armata ucraineană a ignorat un ultimatum rusesc de a depune armele şi de a se preda până duminică la prânz. Moscova stabilise ca termen limită pentru predare ora 10:00 GMT. 

Citeste si: Volodimir Zelenski, decizie radicală în miez de noapte! Măsura luată în Ucraina îl va înfuria teribil pe Vladimir Putin!

 


Numerologul Oana Timofte a vorbit în exclusivitate la „Follow us” despre cum sunt afectate zodiile de eclipsa de lună.