LIVE UPDATE Ziua 56 de război. Rusia a trimis Ucrainei o ofertă de pace. Zelenski, despre adevăratul motiv pentru care războiul nu s-a terminat

Autor: Marina Ionescu
Actualizat: 20 ian 2023, 01:10

În cea de-a 56-a zi a războiului din Ucraina, tensiunile continuă. Urmează o perioadă crucială pentru Ucraina.

Situația continuă să fie critică în Ucraina. Președintele Zelenski a transmis un nou mesaj către Occident. Iată ce a transmis liderul ucrainean.

Citeste si: Volodimir Zelenski vrea să reconstruiască Ucraina: „Avem planuri clare”

UPDATE ORA 17:55. Volodimir Zelenski apare alături de președintele Consiliului European 

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a postat o înregistrare video în care apare alături de președintele Consiliului European, Charles Michel, care se află astăzi în vizită la Kiev.

Citeste si: Vești bune despre războiul dintre Rusia și Ucraina înainte de Paște! Se permite deschiderea culoarelor umanitare pentru siguranța civililor

“Au fost discutate sancțiunile împotriva Rusiei, apărarea și sprijinul financiar al statului nostru, precum și răspunsurile la chestionarul privind respectarea criteriilor UE. Vă mulțumim pentru o întâlnire semnificativă și pentru solidaritatea cu poporul ucrainean”, a transmis Zelenski, conform  The Guardian.

UPDATE ORA 16:00. Rusia avertizează Suedia și Finlanda cu privire la aderarea la NATO

Rusia a avertizat Suedia și Finlanda prin canale diplomatice bilaterale cu privire la consecințele aderării la NATO, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe, Maria Zakharova.

Citeste si: Vladimir Putin a hotărât! Rusia suspendă finanțarea biroului emisarului de pace din Bosnia

“Am emis toate avertismentele noastre atât în mod public, cât și prin canale bilaterale. Ei (n.r.

- Suedia și Finlanda) știu despre acest lucru, nu vor avea de ce să fie surprinși, au fost informați despre tot, despre ceea ce va duce”, a declarat Zakharova pentru postul de televiziune Russia-24, potrivit  BBC.

UPDATE ORA 13:40. Rusia a trimis Ucrainei o ofertă de pace

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a anunțat miercuri, 20 aprilie, că Rusia a predat Ucrainei un proiect de pace.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„În prezent, proiectul nostru de document care include formulări absolut clar elaborate a fost înmânat părții ucrainene.

Mingea este în curtea lor, așteptăm un răspuns”, a declarat Peskov miercuri, potrivit  Interfax.

Agenția  TASS  scrie că purtătorul de cuvânt al Kremlinului a afirmat că momentul primirii unui răspuns depinde de partea ucraineană și că Moscova nu a stabilit un termen-limită pentru acesta.

Citeste si: Ministerul rus al Apărării susține că România se află printre țările care trimit cei mai mulți mercenari în Ucraina

„Am spus în repetate rânduri că dinamica activității părții ucrainene lasă de dorit, așa că ucrainenii nu manifestă prea multă înclinație să intensifice procesul de negociere”, a afirmat Dmitri Peskov.

UPDATE ORA 12:40. TASS: Coreea de Nord spune că Occidentul a organizat sub steag fals atacul de la Bucea pentru a izola Rusia

Coreea de Nord susține că ce s-a întâmplat în Bucea a fost o operațiune “sub steag fals” (menită să arunce responsabilitatea asupra altcuiva, n.r.) organizată de Occident pentru a păta imaginea Rusiei, transmite agenția de presă de stat din Rusia, TASS, considerată o portavoce a propagandei de la Kremlin, citând un comunicat al ambasadei Coreei de Nord la Moscova.  

„Crimele în masă din orașul Bucea arată în mod clar că Statele Unite și Occidentul au aceleași metode ascunse pe care le folosesc pentru a-și atinge obiectivul murdar, adică de a păta imaginea Rusiei și de a izola Rusia la nivel internațional”, s-ar spune în comunicat.

Președintele Zelenski a transmis un nou mesaj către Occident

Volodimir Zelenski a transmis că dacă Ucraina ar fi avut acces la toate armele de care are nevoie, războiul era încheiat şi ar fi instaurat pacea.

“Dacă am fi avut acces la toate armele de care avem nevoie, pe care partenerii noştri le deţin şi care sunt comparabile cu cele utilizate de armata Federaţiei Ruse, am fi pus deja capăt acestui război şi am fi instaurat pacea şi ne-am fi eliberat teritoriul de sub ocupaţie”, a declarat Zelenski, în mesajul transmis pe Facebook.

Citeste si: Planul pus la cale de Vladimir Putin. Pe cine va trimite să lupte în prima linie a războiului din Ucraina: „Este o încălcare a dreptului internațional”

Președintele ucrainean speră că partenerii înţeleg că fiecare zi contează şi că orice amânare în a ajuta Ucraina oferă rușilor oportunitatea de a ucide şi mai mulţi ucraineni. 

“Este nedrept că Ucraina este forţată în continuare să ceară ceea ce partenerii au deja depozitat de ani de zile. Dacă au armele de care Ucraina are nevoie, dacă au muniţia de care avem nevoie aici şi acum este datoria lor morală înainte de toate să ne ajute să apărăm libertatea”, a declarat Zelenski.

China a criticat acțiunile occidentale în Ucraina

China a criticat acțiunile occidentale în Ucraina, spunând că furnizarea de arme ofensive „ nu va face decât să prelungească și să escaladeze conflictul”, într-o serie de observații făcute la ultimul briefing al Consiliului de Securitate al ONU, scrie The Guardian.

Ambasadorul chinez Zhang Jun a declarat că perspectiva unui conflict prelungit este „îngrijorătoare” și a cerut încetarea acestuia.

Citeste si: Volodimir Zelenski, decizie radicală în miez de noapte! Măsura luată în Ucraina îl va înfuria teribil pe Vladimir Putin!

China s-a arătat interesată să intervină în conflictul ruso-ucrainean și să promoveze discuțiile de pace.

„Solicităm Rusiei și Ucrainei să adere la dialog și negociere și să pună bazele unor condiții de încetare a focului”, a spus Zhang Jun.

 

 


Numerologul Oana Timofte a vorbit în exclusivitate la „Follow us” despre cum sunt afectate zodiile de eclipsa de lună.