LIVE UPDATE Ziua 560 de război în Ucraina: Portul dunărean Izmail, atacat cu drone. „Din păcate, o persoană a murit”, a declarat guvernatorul regional

Autor: Sara Andreescu
Actualizat: 06 iun 2024, 01:35

Portul Izmail din regiunea Odesa a fost miercuri dimineața ținta unui nou atac cu drone

Sursa: Facebook DSNS Ukraine

Alarmele de raid aerian sună miercuri, în cea de-a 560 zi de război ruso-ucrainean, în toată Ucraina. Rusia a lansat un atac cu rachete asupra Kievului, iar portul dunăreat Izmail a fost atacat cu drone.

Portul Izmail din regiunea Odesa a fost miercuri dimineața ținta unui nou atac cu drone. O persoană a murit, iar infrastructura portului dunărean a fost grav avariată. Atacurile au durat trei ore și au vizat districtul Izmail, a declarat Oleg Kiper, guvernatorul regional. 

Citește și: LIVE UPDATE Ziua 559 de război în Ucraina: Zeci de zboruri anulate și întârziate pe aeroporturile din Moscova. Ucraina a încercat să efectueze un atac asupra capitalei Rusiei

Rusia a lansat un nou atac asupra portului Izmail

Rusia a lansat miercuri dimineaţă un atac cu rachete şi drone asupra capitalei ucrainene Kiev şi a regiunii Odesa, ucigând un civil şi provocând incendii şi distrugeri în portul Izmail de pe fluviul Dunărea, situat în apropiere de graniţa cu România, relatează Reuters, citat de News.ro

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Sistemele de apărare antiaeriană ale Ucrainei au distrus 23 din cele 33 de drone şi rachete lansate de Rusia. Printre acestea se numără 25 de drone Shahed de fabricaţie iraniană, şapte rachete de croazieră şi o rachetă balistică Iskander, au anunţat Forţele Aeriene ucrainene.

În urma atacului asupra portului Izmail, mai multe instalații agricole și portuare au fost avariate și s-au înregistrat mai multe incendii, a declarat Oleg Kiper, guvernatorul regional.

„Din păcate, o persoană a murit”, a spus Kiper, adăugând că este vorba despre un lucrător agricol care a fost grav rănit și a murit în spital. 

Alarmele de raid aerian sună în toată Ucraina

Alerte de raid aerian au fost emise miercuri dimineața în toată Ucraina, ca urmare a unui atac cu rachete și drone lansate de Rusia. "Un alt atac cu rachete al inamicului asupra unui oraş paşnic", a comentat Serhi Popko, şeful administraţiei militare din Kiev. 

Locuitorii Kievului au auzit mai multe explozii care păreau a fi de la sistemele de apărare antiaeriană, în jurul orei locale 05:50 a.m., când au fost emise alerte de raid aerian în întreaga Ucraină, înainte de a fi anulate aproximativ o oră mai târziu. Nu au fost raportate pagube imediate sau victime la Kiev.

Citește și: Update Live Ziua 558 de război în Ucraina: Ucraina susține că două drone rusești au căzut pe teritoriul României