LIVE UPDATE Ziua 561 de război în Ucraina: Rusia continuă atacurile asupra porturilor dunărene. „România s-a transformat în cel mai mare hub european de cereale”, a declarat președintele Iohannis

Autor: Sara Andreescu
Actualizat: 07 sep 2023, 12:11

Portul dunărean Izmail a fost ținta unui nou atac cu drone ruseşti joi dimineața

Sursa: Facebook DSNS Ukraine

Portul dunărean Izmail a fost ținta unui nou atac cu drone ruseşti joi dimineața, în cea de-a 561 zi de război ruso-ucreainean. Infrastructura portuară a fost avariată.

Atacurile cu drone rusești au avariat joi, 7 septembrie, infrastructura portuară, un siloz de cereale și clădiri administrative în districtul Izmail din regiunea ucraineană Odesa, a declarat joi guvernatorul regiunii Odesa, Oleh Kiper. 

Rusia a lansat un nou atac cu drone asupra orașului Izmail

Atacul a durat aproximativ trei ore și a afectat un siloz de cereale și clădiri administrative din districtul Izmail, a declarat joi guvernatorul regiunii Odesa, Oleh Kiper.

Acesta a menționat că atacul a fost al patrulea asupra portului, situat în sudul regiunii Odesa, în cinci zile.

Rusia şi-a intensificat atacurile asupra porturilor ucrainene din iulie, când s-a retras dintr-un acord care permitea Kievului să îşi exporte cerealele prin porturile sale din Marea Neagră.

Citește și: LIVE UPDATE Ziua 560 de război în Ucraina: Portul dunărean Izmail, atacat cu drone. „Din păcate, o persoană a murit”, a declarat guvernatorul regional

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

România s-a transformat în cel mai mare hub european de cereale

”În contextul războiului împotriva Ucrainei, datorită poziţiei strategice a Portului Constanţa şi a porturilor de pe Dunăre, România s-a transformat în cel mai mare hub european de cereale”,  a declarat președintele Klaus Iohannis joi, la deschiderea oficială a Forumului de Afaceri al Iniţiativei celor Trei Mări. 

”Una dintre lecţiile războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei este că interdependenţa economică poate fi instrumentalizată periculos împotriva noastră.

De aceea, dezvoltarea interconectărilor strategice este esenţială pentru securitatea economică şi consolidarea rezilienţei spaţiului Iniţiativei celor Trei Mări. În circumstanţele actuale, consolidarea conectivităţii civile, dar şi militare între nordul şi sudul regiunii este un obiectiv politic regional major. O mobilitate sporită şi o conectivitate mai bună consolidează postura aliată de descurajare şi apărare pe Flancul Estic”, a declarat președintele Iohannis, citat de  News.ro.  

Citește și: Cum a reacționat Klaus Iohannis după ce mai multe resturi dintr-o dronă rusească au fost identificate pe teritoriul țării noastre: „Am solicitat investigarea de urgență”