LIVE UPDATE Ziua 562 de război în Ucraina: Orașul natal al președintelui Zelenski, atacat cu rachete. O persoană a fost ucisă, iar alte nouă au fost rănite

Autor: Sara Andreescu
Actualizat: 08 iun 2024, 03:45

Rusia a atacat cu rachete și drone mai multe regiuni din Ucraina

Sursa: Facebook DSNS Ukraine

O persoană a fost ucisă, iar alte nouă au fost rănite în Krivoi Rog, oraşul natal al preşedintelui Volodimir Zelenski în cea de-a 562 zi de război ruso-ucrainean.

Rusia a atacat cu rachete și drone mai multe regiuni din Ucraina în dimineața zilei de vineri. În urma atacurilor, în Krivoi Rog, oraşul natal al preşedintelui Volodimir Zelenski, o persoană a fost ucisă, iar alte nouă au fost rănite.

Zeci de drone Shahed au fost lansate de Rusia în direcția regiunii Odesa 

"În timpul nopţii, teroriştii ruşi au atacat regiunea Odesa pentru a cincea oară în această săptămână", a declarat guvernatorul regional Oleg Kiper, pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Anterior, autorităţile ucrainene anunţaseră că au doborât 16 din cele 20 de drone lansate de Rusia în cursul nopţii asupra regiunii sudice Odesa, unde se află porturile ucrainene de la Dunăre.

„În total, au fost înregistrate 20 de lansări de drone în direcția regiunii Odesa. În rezultatul acțiunilor de luptă au fost nimicite 16 drone Shahed în regiunile Odesa și Nikolaev”,

se arată în comunicatul Comandamentului Forțelor Aeriene ale Ucrainei.

Guvernatorul Kiper a mai declarat că o clădire nerezidenţială a fost avariată de resturile unei drone, dar nu a oferit alte detalii. El a raportat că nu s-au înregistrat victime în regiunea Odesa.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: Cum arată acum locul în care a căzut drona Shahed în România: „A fost încă o noapte albă”

Resturi de drone găsite pe teritoriul României

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a confirmat, miercuri, în timpul unei vizite la Plauru, în judeţul Tulcea, că au fost găsite bucăţi ”care pot fi dintr-o dronă” rusească.

Miercuri seara, purtătorul de cuvânt al NATO, Dylan White, a transmis că România a informat aliaţii NATO despre faptul că a găsit pe teritoriul său resturi de la o posibilă dronă în cadrul reuniunii

de miercuri a Consiliului Nord-Atlantic, iar aliaţii şi-au exprimat o puternică solidaritate cu România. "Continuăm să monitorizăm îndeaproape situaţia şi rămânem în contact strâns cu aliatul nostru, România", a arătat reprezentantul NATO, citat de News.ro

Citește și: LIVE UPDATE Ziua 561 de război în Ucraina: Rusia continuă atacurile asupra porturilor dunărene. „România s-a transformat în cel mai mare hub european de cereale”, a declarat președintele Iohannis

"Nu avem nicio informaţie care să indice un atac intenţionat din partea Rusiei şi aşteptăm rezultatul anchetei în curs", a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, în faţa parlamentarilor europeni.

Stoltenberg a subliniat însă riscurile pe care le reprezintă atacurile aeriene ruseşti în apropierea teritoriului Alianţei Nord-Atlantice. "Aceasta demonstrează riscurile de incidente şi accidente", a spus el. "Indiferent de rezultat (al investigaţiei), ceea ce am văzut, desigur, sunt lupte şi, de asemenea, atacuri aeriene în apropierea graniţelor NATO", a punctat şeful alianţei.