Ucraina a declarat joi că a doborât 17 din cele 22 de drone ruseşti care i-au atacat teritoriul în timpul nopţii şi că un copil a fost ucis în sudul ţării de un bombardament de artilerie, relatează Reuters, citat de News.ro.
Atac masiv lansat de ruși în noaptea de miercuri spre joi
Ucraina a anunțat joi că a doborât 17 din cele 22 de drone rusești care au în cursul nopții în sudul, centrul și nordul țării.
„În noaptea de 14 septembrie 2023, de la ora 21:00 la 2:30, invadatorii ruși au atacat Ucraina cu mai multe grupuri de (drone) de tip Shahed-136/131 din trei direcții", au precizat forțele aeriene ucrainene.
Biroul procurorului general al Ucrainei a declarat că un băiat de şase ani a fost ucis şi alte patru persoane, inclusiv fratele său de 13 ani, au fost rănite de bombardamentele ruseşti asupra satului Novodmitrivka din regiunea Herson.
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
După ce iniţial a căutat să bombardeze ţintele ucrainene cu rachete, Rusia a apelat în acest an din ce în ce mai mult la Shahed, o dronă kamikaze iraniană ieftină, care este
mai uşor de confecţionat şi care poate deruta apărarea aeriană prin dimensiunile sale mai mici şi viteza redusă.Posibilitatea cooperării militare între Moscova și Phenian provoacă îngrijorare
Prim-ministrul Coreei de Sud, Han Duk-soo, a declarat că posibilitatea cooperării militare între Moscova și Phenian „provoacă îngrijorare”.
„Vedem cum Rusia și Coreea de Nord se apropie. Știrile despre posibilitatea unei cooperări militare între cele două țări sunt îngrijorătoare”, a declarat acesta, potrivit agenției Yonhap, citată de Hotnews.ro .Și Statele Unite şi-au exprimat "îngrijorarea" cu privire la perspectivele cooperării militare dintre Rusia şi Coreea de Nord, într-un moment în care liderii acestor două ţări s-au întâlnit în Rusia .
"Suntem în mod evident îngrijoraţi de orice relaţie de apărare în plină dezvoltare între Coreea de Nord şi Rusia", a declarat presei purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate, John Kirby, citat de Agerpres.
Omologul său de la Departamentul de Stat, Matthew Miller, şi-a exprimat în acelaşi timp îngrijorarea cu privire la orice cooperare în domeniul sateliţilor, care ar reprezenta "încălcarea mai multor rezoluţii ale ONU".