LIVE UPDATE Ziua 69 de război în Ucraina. 200.000 de copii ucraineni au fost duși în Rusia

Autor: Madalina Maftei
Actualizat: 03 feb 2023, 00:50

LIVE UPDATE Ziua 69 de război în Ucraina. 200.000 de copii ucraineni au fost duși în Rusia

Sursa: Playtech

În cea de-a 69-a zi de război, tensiunile dintre Rusia și Ucraina continuă. Se pare că Moscova nu este dispusă să ajungă la un consens.

Potrivit Ministerului rus, aproape 1,1 milioane de persoane, dintre care aproape 200.000 sunt copii, au fost evacuați în Rusia începând cu 24 februarie de pe teritoriul Ucrainei, din Republicile Populare Doneţk şi Luhansk, notează epochtimes.

LIVE UPDATE ora 11:10- Explozie în centrul orașului Melitopol

În urmă cu puțin timp a avut loc o explozie în centrul orașului Melitopol, care se află sub ocupația trupelor ruse.

Potrivit primelor informații, se pare că un scuter capcană a explodat. Martorii au dezvăluit că au fost trei bubuituri puternice. În aceste momente nu se știe dacă au existat victime, potrivit presei locale, relatează stirileprotv.ro.

LIVE UPDATE ora 9:40- Moscova recunoaște că a dus 200.000 de copii în Rusia

"În ultimele 24 de ore, 11.550 de persoane, dintre care 1.847 de copii, au fost evacuate din zonele periculoase din Republicile Populare Doneţk şi Luhansk, Ucraina, pe teritoriul rusesc, fără implicarea autorităţilor ucrainene, în timp ce un total de 1.092.137

de persoane, dintre care 196.356 de copii, au fost evacuate de la începutul operaţiunii militare speciale", a declarat luni şeful Centrului naţional rus de management al apărării, Mihail Mizinţev, potrivit Interfax, notează susa citată.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Totodată, oficialul rus a mai afirmat că, în ultimele 24 de ore, au existat 103 cereri de evacuare din partea ucrainenilor din cele două regiuni precizate anterior, precum și din zonele controlate de forţele armate ruse din regiunile Zaporojie, Nikolaev, Harkiv şi Herson.

Citeste si: Rusia pregătește măsuri dure pentru România, una dintre țările „neprietenoase”. Ce alte state mai sunt vizate

"În total, baza de date conţine 2.754.241 de astfel de apeluri din 2.133 de localităţi din Ucraina", a declarat Mizinţev.

În 26 aprilie, acesta a precizat că trupele ruse au preluat controlul asupra întregii regiuni Herson, a unor părţi din regiunile ucrainene Harkiv, Zaporojie şi Nikolaev şi a unei părţi semnificative din teritoriul aşa-ziselor republici Populare Doneţk şi Luhansk 

Citeste si: Rusia nu oprește războiul din Ucraina nici după data de 9 mai! Vladimir Putin tocmai a dat ordinul