LIVE UPDATE Ziua 90 de război în Ucraina. Volodimir Zelenski vrea să negocieze încetarea războiului doar cu Vladimir Putin

Autor: Marina Ionescu
Actualizat: 24 feb 2023, 03:05

În cea de-a 90-a zi a războiului, tensiunile continuă. Rusia continuă atacul în Ucraina.

Este cea de-a 90-a zi de când Rusia a invadat Ucraina.  Volodimir Zelenski a declarat, luni, 23 mai, că președintele Vladimir Putin este singurul cu care este dispus să negocieze sfârșitul războiului, potrivit  The Guardian

Citeste si: Se schimbă regulile în toată Europa! Anunțul făcut la Bruxelles

UPDATE ORA 13:00.  Volodimir Zelenski vrea să negocieze încetarea războiului doar cu Vladimir Putin

„Președintele Federației Ruse decide totul. Nu pot accepta niciun fel de întâlnire cu nimeni care vine din Federația Rusă, în afară de președinte”, a declarat Zelenski, într-o înregistrare video la Forumul Economic Mondial de la Davos." Și numai în cazul în care se negociază oprirea războiului. Nu există alte motive pentru nicio altfel de întâlnire”.

Citeste si: Rusia dorește reluarea negocierilor de pace cu Ucraina. Kievul susține că nu se poate încrede în Rusia și se așteaptă la reînceperea războiului peste ani

Chiar dacă a apreciat ajutorul internațional pe care Ucraina l-a primit până în prezent, președintele ucrainean consideră că încă nu este suficient.

"Dacă am fi primit 100% din ceea ce aveam nevoie în februarie, rezultatul ar fi fost zeci de mii de vieți salvate. De aceea, Ucraina are nevoie de toate armele pe care le cere, nu doar de cele care au fost furnizate. Acesta este motivul pentru care Ucraina are nevoie de finanțare", a explicat el.

În Ucraina 'nu mai există orașe pașnice, ci ruine, în loc de turism, avem bombe și rachete, acesta este rezultatul dacă continuăm ca până acum', a avertizat el.

UPDATE ORA 12:20

Henry Kissinger, fost secretar pentru Securitate Națională la Casa Albă și fost secretar de stat al SUA, se pronunță pentru încheierea războiului din Ucraina chiar dacă acest lucru presupune ca țara atacată să cedeze teritorii agresorului.

Prezent la Forumul Economic de la Davos, Elveția, Henry Kissinger, în vârstă de 98 de ani, a ținut un discurs pe placul propagandei regimului Putin.  

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Arhitect al apropierii din anii '70 între China comunistă și Statele Unite, Kissinger promovează de ani buni ideea unui „echilibru strategic ” între Washington și regimul autoritar de la Moscova pentru „ o mai bună stabilitate globală”. De altfel, fostul oficial american de rang înalt este cunoscut pentru relația sa apropiată cu Vladimir Putin, fiind un confident de lungă durată al liderului de la Kremlin în chestiuni de securitate și politică externă, potrivit adevarul.ro.

În această ordine de idei, Kissinger spune că ucrainenii ar trebui să dea dovadă de ințelepciune în negocieri în egală măsură cu eroismul arătat până acum pe câmpul de luptă. El nu vede nicio contradicție între a fi înțelept şi în a ceda teritorii Rusiei.  

Citeste si: Rusia vrea înrolarea în armată a bărbaților de peste 40 de ani și a străinilor de peste 30. O lege în acest sens este dezbătută

Margarita Simonian, șefa postului de televiziune Russia Today, a declarat într-o emisiune TV de luni seara că acei copii care nu vor studia în Occident vor rămâne oameni „normali“ și că dacă Rusia nu câștigă războiul va fi rău pentru întreaga omenire.

„Ei toți cred că noi vom pierde și Occidentul va câștiga. Ei nu înțeleg că asta este imposibil. Este pur și simplu imposibil, nu se va întâmpla niciodată”, spune Simonian.  

Șefa Russia Today susține că „fie vom câștiga noi, fie se va termina rău pentru toată omenirea, nu există nicio altă cale”.  

„Când oamenii întreabă cât va mai dura [războiul] în termeni de alienare și confruntare cu Occidentul, eu văd doar o versiune a evenimentelor: oamenilor, asta este pentru totdeauna. Obișnuiți-vă cu această viață nouă”, le transmite ea rușilor.  

„Brava lume nouă duce direct în Iad“  

Nu pot să suport vaietele cu «ne pare rău pentru copii». De ce vă pare rău pentru copii? Unora le pare rău că copiii lor nu pot studia în Occident, că brava lume nouă nu le va mai fi în continuare deschisă, totul va fi închis pentru ei. Eu le spun «Oamenilor, ar trebui să vă bucurați», a mai spus Margarita Simonian.

Ea afirmă că „brava lume nouă duce direct în Iad. Peste 10 ani veți spune «Mulțumesc foarte mult. Mulțumesc că copilul meu nu a studiat niciodată în Occident» fiindcă copilul tău va rămâne o persoană normală”, continuă ea.  

 

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.