LIVE UPDATE Ziua 97 de război în Ucraina. Zelenski: Lupta pentru regiunea Herson continuă

Author: Madalina Maftei
Actualizat: 31 mai 2022, 12:53

LIVE UPDATE ZIUA 97 de război în Ucraina. Zelenski: Lupta pentru regiunea Herson continuă

În cea de-a 97-a zi de război în Ucraina, Zelenski a anunțat că în Donbas este adunată puterea maximă de luptă a armatei ruse, iar lupta pentru regiunea Herson continuă.

Președintele ucrainean a anunțat, în mesajul pe care îl transmite zilnic poporului său, că în Donbas este adunată puterea maximă de luptă a armatei ruse, iar lupta pentru regiunea Herson continuă. Totodată, Zelenski a mai anunțat că jurnalistul francez Frédéric Leclerc-Imhoff a fost ucis de bombardamente, în regiunea Lugansk, după ce ocupanţii au tras într-o maşină care urmărea localnicii. 

LIVE UPDATE ora 12:34-Alți doi soldați ruși au fost condamnați la închisoare pentru crime de război

Un tribunal ucrainean a condamnat doi soldați ruși capturați la 11 ani și jumătate de închisoare, marți, pentru atacarea unui oraș din estul Ucrainei, fiind al doilea verdict dat pentru crime de război.

LIVE UPDATE ora 10:00-O navă a plecat din portul Mariupol, pentru prima dată de la cucerirea orașului

Prima navă care a plecat din portul Mariupol de la cucerirea orașului. Aceasta se îndreaptă către Rusia, potrivit liderului separatist al regiunii Donețk, notează știrileprotv.ro.

Potrivit purtătorului de cuvânt al portului, 2.700 de tone de metal au fost încărcate pe vas

LIVE UPDATE ora 9:30- În Donbas este adunată puterea maximă de luptă a armatei ruse 

„Situaţia din Donbas rămâne extrem de dificilă. Armata rusă încearcă să adune forţe în anumite zone pentru a pune din ce în ce mai multă presiune asupra apărătorilor noştri.

Acolo, în Donbas, este adunată puterea maximă de luptă a armatei ruse”, a transmis preşedintele Ucrainei. 

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

 „Severodoneţk, Lysychansk, Bakhmut, Avdiivka, Kurakhove, Slovyansk şi alte câteva aşezări rămân ţinte cheie pentru ocupanţii în această direcţie”, mai spune el în mesaj. 

Citeste si: LIVE UPDATE Ziua 93 de război în Ucraina. Lavrov acuză Occidentul că a creat „un război total” împotriva Rusiei. Până la 500 de mine sovietice vechi în Marea Neagră

Volodimir Zelenski spune că este recunoscător tuturor militarilor ucraineni care, în ciuda avantajului tehnic şi uneori cantitativ al ocupanţilor, ţin eroic apărarea, potrivit adevărul.ro

„Astăzi, trupele ruse au bombardat din nou Harkivul.

Teritoriul regiunii noastre Sumy a fost, de asemenea, bombardat peste graniţa dintre Ucraina şi Rusia. Lupta pentru regiunea Herson continuă. Pas cu pas, ne eliberăm pământul şi ne apropiem treptat de punctul în care Rusia va trebui să depună armele, să-şi număre toţi morţii”, mai spune Zelenski. 

Citeste si: Rusia echipează submarinele din Marea Neagră cu rachete de croazieră, ca reacție la amenințările făcute de SUA

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.