Update Live Ziua 558 de război în Ucraina: Ucraina susține că două drone rusești au căzut pe teritoriul României

Author: Bianca Vidoi

Portul Izmail a fost ținta atacurilor cu drone

Sursa: Facebook Володимир Зеленський

Portul Izmail a fost ținta atacurilor cu drone seara trecută, timp de mai multe ore, au declarat autoritățile ucrainene.

Dimineața acestei noi zile de război a avut un început tensionat pentru trupele armatei din Moscova, după ce acestea au distrus mai multe drone și bărci gonflabile ce se aflau pe teritoriul lor.

Citește și: Update Live Ziua 556 de război în Ucraina: Noi atacuri cu drone ucrainene în Rusia

Ucraina susține că două drone rusești au căzut pe teritoriul României

Ucraina susține că noaptea trecută, două drone ale Rusiei au căzut pe teritoriul țării noastre, urmând mai apoi să explodeze, însă MApN neagă această informație. Noi estimări cu privire la pierderile pe care Moscova le-a avut au apărut, iar printre acestea se numără 460 de soldați, 37 de tancuri, 14 alte blindate de luptă, 29 de piese de artilerie, 47 de diferite vehicule, 2 lansatoare multiple, 1 sistem antiaerian, 1 barcă și 6 echipamente speciale. 

Aviația navală rusă a distrus mai multe bărci gonflabile 

Încă de la primele ore ale zilei 558 de război dintre Rusia și Ucraina, Moscova a anunțat doborârea a două drone aflate pe teritoriul ei, una dintre acestea fiind aflată  în largul Peninsulei Crimeea, iar a doua în regiunea Kursk, la graniţa cu Ucraina. S-a anunțat de către Ministerul rus al Apărării  și distrugerea a patru bărci gonflabile de fabricație americană.

Cele patru bărci gonflabile au fost detectate în partea de nord-vest a Mării Negre, iar potrivit Ministerul rus al Apărării, acestea ar fi avut intenția de a debarca. Bărcile gonflabile sunt Willard Marine Sea Force, de fabricație americană, iar direcția finală a acestora era Capul Tarkhankut, în Peninsula Crimeea. 

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Citește și: Update Live Ziua 554 de război în Ucraina: Mai multe curse aeriene au fost anulate la Moscova

Portul Izmail a fost ținta atacurilor cu drone

Luni dimineață, 4 septembrie 2023, portul Izmail a fost ținta atacurilor agresive ale rușilor. Timp de 3 ore jumătate, portul Izmail de pe Dunăre din regiunea ucraineană Odesa a fost victima atacurilor, rezultând din acestea pagube importante la nivelul infrastructurii.

Dronele ce au rămas în jurul portului Izmail au luat foc, astfel au incendiat mai multe clădiri. 

În atacul din această dimineață asupra portului Izmail, 17 drone au fost doborâte, însă sunt câteva care au ajuns în locul în care trebuiau. Cu toate că atacul agresiv a durat aproximativ 3 ore și jumătate, nu s-au înregistrat victime sau răniți. În urma atacului au fost descoperite doar pagube materiale, printre care avarii ale depozitelor, unităților de producție, mașinilor și echipamentelor agricole. 

Citește și: Evgheni Prigojin a fost condus pe ultimul drum. Unde a fost înmormântat trupul neînsuflețit al liderului grupului Wagner

Ministrul Apărării, Oleksii Reznikov, va fi demis

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că intenționează să-l demită pe Ministrul Apărării, Oleksii Reznikov. Zelenski va cere parlamentului să-l înlocuiască cu Rustem Umerov, șeful principalului fond de privatizare al Ucrainei. Anunțul a fost făcut în discursul video de noapte al președintelui ucrainean către națiune, fiind cea mai importantă mișcare în interior pe care acesta o pregătește de la lansarea războiului de Rusia în februarie 2022.

Citește și: Update Live Ziua 553 de război în Ucraina: Rusia a lansat un atac masiv asupra Kievului