Liviu Dragnea povestește coșmarul trăit după gratii, în Penitenciarul Rahova. „Cea mai mare traumă pe care o poate trăi un om”. Ce l-a marcat definitiv pe fostul lider PSD

Autor: Loredana Dobre
Actualizat: 04 aug 2022, 10:20

Fostul lider PSD, Liviu Dragnea, a mărturisit prin ce a trecut în perioada când a fost încarcerat la Penitenciarul Rahova.

Liviu Dragnea a vorbit în cadrul emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai” despre cât de greu i-a fost după gratii la Penitenciarul Rahova.

Liviu Dragnea, despre iadul din Penitenciarul Rahova

Fostul președinte al Camerei Deputaților a declarat că în perioada de încarcerare i-au fost încălcate mai multe drepturi. El acuză conducerea penitenciarului că a făcut eforturi în a-i limita anumite libertăți. 

Citeste si: Cum arată fiica lui Liviu Dragnea? Alexandra Dragnea, o prezență discretă în showbizul autohton. Cu ce cântăreț celebru are o relație?

Liviu Dragnea spune despre experiența de după gratii că a fost una dintre cele mai mari traume pe care le-a trăit și îi compătimește pe cei dragi, care, spune acesta, poate au suferit chiar mai mult decât el.

Deși susține că nu i-a fost vreo secundă teamă că ar putea fi abuzat de ceilalți deținuți, fostul politician mărturisește că se străduia să își păstreze cumpătul, astfel încât să-și accepte soarta. 

  „Nicio secundă, mie personal. Am spus că viața acolo a fost un iad. Pentru toți care au fost acolo a fost un iad. Când ți se ia libertatea este cea mai mare traumă pe care o poate trăi un om.

Este peste problemele de sănătate momentul când ți se ia libertatea. Se adăuga și frustrarea generată de nevinovăția mea. Cu toate că îmi hrăneam creierul să rămân totuși stabil și sănătos la cap, spunându-mi „da, trebuia să ajungi aici, nu se mai punea problema dacă ești vinovat sau nu”.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Cine sunt și cum arată cei doi copii lui Liviu Dragnea, Valentin și Alexandra

Ceea ce m-a scârbit foarte mult a fost această presiune din partea șefului ANP(Administrația Națională a Penitenciarelor), numit în decembrie 2019, care a avut un singur obiect. Luni a fost numit, marți a mers la muncă, miercuri l-a chemat pe directorul penitenciarului să discute despre mine.

Nu avea alte obiective decât asta. Cum să fiu scos de la muncă, cum să fiu mutat de colo până colo, ceea ce s-a și întâmplat, și am ajuns în situația de a sta 9 luni de zile la izolare fără să pot ieși la muncă. Dreptul la sănătate și multe alte drepturi încălcate dovedite prin hotărâri judecătorești definitive”, a spus Liviu Dragnea, în emisiunea moderată de Denise Rifai.

Fost președinte PSD și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a fost unul dintre cei mai influenți politicieni, intrând în politică la jumătatea anilor ‘90. În prezent, fostul politician este eliberat condiționat în dosarul angajărilor fictive, după ce și-a ispășit 2 ani și 2 luni din sentința primită. 

 


În a doua parte a ediției de astăzi din „Casa iubirii”, Patrick a chemat-o în camera roșie pe Bianca Giurcă, însă cei doi nu au vorbit despre ei, ci mai mult despre tensiunile cu care s-a confruntat concurenta.