Liviu Dragnea, un nou dosar! De ce mai este acuzat fostul șef PSD

Autor: Andrei Ionescu
Liviu Dragnea
Sursa: Inquam Photos/Octav Ganea

Liviu Dragnea, aflat în închisoare, este acuzat într-un nou dosar DNA.

Fostul lider PSD, Liviu Dragnea, a fost citat azi la DNA, la ora 14:00, pentru a fi pus sub acuzare pentru trafic de influență în dosarul vizitei din SUA la inaugurarea președintelui Donald Trump din ianuarie 2017, informează G4Media. 

În dosarul vizitei în SUA, în urma căreia Dragnea s-a întâlnit și a dat mâna cu Donald Trump, este vizat și Gheorghe Dimitrescu, consulul general al României la Bonn, ex-consilier al fostului deputat PSD Florin Iordache.

Jurnalistul Dan Tăpălagă dezvăluia în noiembrie 2017 că Gheorghe Dimitrescu a plătit din partea PSD 100.000 de dolari unei firme de lobby pentru a-i aranja lui Liviu Dragnea  întâlniri la vârful administrației americane, relatează G4Media.

În schimbul ajutorului pe care i l-a dat lui Dragnea pentru a-l întâlni pe Trump, Dimitrescu ar fi primit un post de consul la Bonn.

Liviu Dragnea s-a vindecat de Covid

Noul dosar în care este acuzat Liviu Dragnea vine când președintele PSD se apropia de eliberarea condiționată din închisoare.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Liviu Dragnea a depus o nouă cerere de revizuire la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) după condamnarea la 3 ani și jumătate în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, iar primul termen al procesului a fost pe 12 ianuarie 2021.

Dragnea ar putea fi eliberat curând condiționat având în vedere că a avut un comportament ireproșabil în detenție și a muncit din greu în garajul Penitenciarului Rahova. 

Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv pe 27 mai 2016, pentru instigare la abuz în serviciu, la 3 ani și jumătate de închisoare. Liviu Dragnea mai avea o condamnare, însă cu suspendare, în dosarul „Referendumul”.

Liviu Dragnea s-a infectat recent cu Covid-19, după ce ar fi luat virusul de la un coleg de celulă, însă s-a vindecat. Fostul său coleg de partid și apropiat, Codrin Ștefănescu, l-a vizitat în închisoare de curând și a precizat că Dragnea a scăpat de virus, însă are alte probleme de sănătate, cu spatele.

Citeste si: Liviu Dragnea ar putea fi eliberat curând din închisoare! Care este motivul

 


Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.