Localnicii de la Deveselu sunt gata sa-si deschida larg portile casei si sa intinda mesele pentru refugiatii napastuiti de soarta

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 20:19

De la venirea americanilor incoace n-a mai fost asa forfota pe ulita. Deja caliti cu primitul strainilor, oltenii din Deveselu sunt gata sa-si puna casa la bataie si pentru refugiati.

Multi de aici sunt saraci lipiti pamantului, dar bogati la suflet. Pe imigrantii izgoniti de razboi i-ar primi cu bratele deschise, ca vorb-aia, unde manaca o gura, mananca si alte cinci. In gospodarii deja duduie cazanele puse la foc de lemne, iar de pe mese nu lipsesc prazul oltenesc sau neaosa ciorba de rata. Iar inainte si dupa masa, o tuica romaneasca. Buni de sa-i pui la rana pe oltenii nostri, dar sa nu creada refugiatii ca, odata instalati se vor lafai ca-n puf.

In batatura, e de munca de la rasarit si pana la asfintit, si n-ar strica sa puna mana pe matura sau pe lopataDeja se fac scenarii peste scenarii. Un singur lucru n-au luat in calcul localnicii. Cum se vor intelege cu ei. Cu toate detaliile puse la punct, deveselenii sunt gata de oaspeti. Ba chiar sunt dispusi, ca in fiecare weekend sa organizeze, in cinstea refugiatilor, un bairam oltenesc.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”