Lockdown de 17 zile! Țara care intră din nou în carantină

Autor: Marina Ionescu
Țara care intră din nou în carantină
Sursa: PixaBay

Preşedintele Recep Erdogan a anunţat lockdown de 17 zile în Turcia, începând de joi seara, pentru a stopa răspândirea pandemiei.

Turcia se confruntă cu o explozie a numărului de cazuri. Atfel, președintele a anunțat că lockdown-ul va începe pe 29 aprilie seara şi va rămâne în vigoare până pe 17 mai dimineaţa.

Citeste si: Anunțul momentului pentru românii care vor să se vaccineze! Vestea a fost dată în urmă cu puțin timp de noul ministru al Sănătății

Turcia, din nou în lockdown

Luni, în Turcia au fost înregistrate peste 37.000 de cazuri noi de COVID-19 şi 353 de decese, după ce a atins un record de peste 60.000 de infectări zilnice la începutul lunii aprilie. Astfel, a fost impus lockdown, pentru o perioadă de 17 zile, între 29 aprilie și 17 mai, informează Agerpres. 

Citeste si: Adio vaccin? Pastila anti-COVID-19, produsă de Pfizer, va ajunge în curând pe piață

"Trebuie să reducem rapid numărul de cazuri la mai puţin de 5.000 pe zi pentru a nu întârzia comparativ cu Europa, care intră într-o perioadă de redeschidere", a spus şeful statului turc.

Mai mult, magazinele şi companiile considerate ineficientee vor fi închise timp de 17 zile, care acoperă sărbătoarea musulmană de trei zile ce marchează sfârşitul lunii de post a Ramadanului, potrivit wowbiz.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Se ridică cele mai importante restricții în România

Luni, 27 aprilie, Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat la Digi24 că a convocat Comitetul pentru Situații de Urgență, iar dacă și autoritățile sanitare sunt de acord nu se vor mai aplica restricțiile de weekend." Noile măsuri s-ar putea aplica cel mai devreme de mâine de la ora 0.00", a spus el.

Citeste si: Adio carantină! Restricțiile au fost ridicate azi, 27 aprilie, în mai multe localități de lângă București. Unde se aplică această măsură

Astfel,  cetățenii din Capitală vor putea intra în case până la ora 22.00 în loc de ora 20.00 și la sfârșit de săptămână, iar magazinele vor avea și în weekend același program pe care îl au în timpul săptămânii.

Totodată, Alin Stoica a mai menționat că restul măsurilor vor continua să rămână în vigoare până la momentul în care incidența numărului de infectări cu noul coronavirus va scădea sub 3 la mia de locuitori.

Coronavirus România

Până astăzi, 27 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.049.539 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).  979.445 de pacienți au fost declarați vindecați. 

Citeste si: Bilanț coronavirus 27 aprilie 2021: Număr uriaș de decese! Câți pacienți sunt internați la ATI

Până astăzi, 27.683 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 26.04.2021 (10:00) – 27.04.2021 (10:00) au fost raportate 172 decese (89 bărbați și 83 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Botoșani, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Ialomița, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vâlcea, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.