Lockdown în România pentru nevaccinați? Răzvan Cherecheş, expert în sănătate publică, cere restricții mai severe: "Avem nevoie"

Autor: Diana Tilă

Lockdown în România pentru nevaccinați? 

Sursa: PixaBay

Răzvan Cherecheș, expert în sănătate publică, vrea ca în România să fie adoptate măsuri asemănătoare lockdownului austriac.

Solicitarea lui Răzvan Cherecheş, expert în sănătate publică, vine în contextul în care, de luni, 15 noiembrie, restricțiile care le vizează pe persoanele nevaccinate din Austria vor fi foarte dure. 

Citeste si: Ce se întâmplă cu certificatul verde în România: Va fi impus prin lege: “Sunt măsuri mult mai dure ”

Lockdown în România pentru nevaccinați? 

Răzvan Cherecheş solicită autorităților din România carantinare la nivel național, deoarece expertul în sănătate publică consideră că  „avem nevoie de restricții mai severe în România” din cauză că rata de vaccinare din țara noatră este mică comparativ cu alte state europene.

Într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook, expertul în sănătate publică susține că în România ar trebui să fie implementate anumite restricții după modelul austriac. 

Citeste si: Carantină totală în România de Crăciun și de Revelion! Soluția propusă in Parlamentul României

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Mai mult, Răzvan Cherecheş   a scris pe Facebook că în străinătate a fost impusă carantină națională pentru persoanele nevaccinate, iar cei care încalcă această restricție pot primi amenzi care depășesc 1000 de euro.

„Începând de mâine, Austria a decis lockdown pentru persoanele nevaccinate pentru următoarele 10 zile.  Amenda pentru încălcarea lockdown-ului este de 1450 euro”, a scris Răzvan Cherecheş.

Răzvan Cherecheş consideră că această restricție este necesară în România, pentru a crește rata de vaccinare.

Totodată, expertul în sănătate publică a evidențiat faptul că, în alte state, rata vaccinării a depășit un procent de 50%, în timp ce, în țara noastră, lucrurile se mișcă treptat, dar încet.

„Austria are rata de vaccinare de 65%, considerată prea mică pentru prevenirea aglomerării secțiilor de terapie intensivă. Din nefericire, rata de vaccinare este mult mai mică la noi, deci avem și noi nevoie de restricții mai severe, dacă vrem să evităm sutele de morți pe zi”, a explicat Răzvan Cherecheş.

Situația din Austria

Potrivit Capital.ro, Austria este singura țară europeană care a autorizat carantina la nivel național doar pentru persoanele nevaccinate cu vârsta de peste 12 ani. Autoritățile au impus acestă măsură după înregistrarea unui record de infectări cu Covid-19.

„Trebuie să creștem rata de vaccinare. Este rușinos de scăzută”, a declarat Alexander Schallenberg cancelarul Austriei.

În acest context, persoanele care au refuzat să se imunizeze împotriva coronavirusului nu mai au acces în toate spațiile publice.

Aceștia se vor putea îndepărta de domiciliul lor numai pentru activități esențiale precum vizita la medicul de familie sau cumpărărea produselor alimentare.

 


Episodul de azi al serialului „Totul pentru familia mea” este difuzat la Kanal D, luni, începând cu ora 20:00. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.