Lockdown până la sfârșitul lunii ianuarie. Unde a fost adoptată măsura?

Autor: Amalia Georgescu
Actualizat: 05 ian 2021, 13:09
Țara care va intra în lockdown până la finalul lunii ianuarie
Sursa: unsplash

Noua tulpină a coronavirusului face din ce în ce mai multe victime, motiv pentru care autoritățile sunt nevoite să impună restricții dure. Ce țară va intra în lockdown până la sfârșitul lunii ianuarie?

Studiile realizate de specialiștii în sănătate au arătat că noua tulpină a coronavirusului este foarte contagioasă și se transmite cu rapiditate în comunitate, motiv pentru care este nevoie să fie respectată distanțarea socială pentru a preveni răspândirea noului virus.

Țara care intră în lockdown din cauza noii tulpini a coronavirusului

Noua tulpină a coronavirusului reprezintă o nouă provocare pentru sistemul sanitar care este greu încercat în această perioadă din cauza pandemiei de coronavirus.

În acest context, apariția unor noi cazuri de îmbolnăvire poate duce la aglomerarea spitalelor, ceea ce face ca situația să fie și mai greu de gestionat. 

Pentru că noua tulpină a coronavirusului se răspândește necontrolat pe tot teritoriul Regatului Unit, autoritățile din Scoția au decis să intre din nou în lockdown. Măsura a fost anunțată de prim-ministrul Nicola Sturgeon.

Citeste si: Restricții de circulație! Oamenii nu pot intra şi ieşi din aceste zone decât cu motive justificate

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

“Situaţia(...) este extrem de serioasă. Ca rezultat al acestei noi variante, (virusul) a învăţat cum să se propage mult mai rapid şi, cu certitudine, şi-a accelerat ritmul în ultimele două săptămâni. Nu este nicio exagerare dacă spun că sunt mai preocupată de situaţia cu care ne confruntăm acum decât am fost în orice moment începând din martie.”, a spus prim-ministrul Nicola Sturgeon, potrivit stirileprotv.ro 

Nicola Sturgeon a explicat motivul pentru care a luat decizia ca Scoția să intre din nou în lockdown. Aceasta a precizat că dacă nu sunt impuse măsuri stricte, sistemul sanitar ar putea să cedeze în următoarele trei sau patru săptămâni, având în vedere că numărul de infectări cu noul coronavirus este în creștere. 

Până la sfârșitul lunii ianuarie, oamenii nu vor mai putea ieși din casă decât dacă vor avea un motiv foarte bine întemeiat, bisericile vor fi închise, iar școlile vor funcționa în regim online, potrivit digi24.ro.

În ceea ce privește munca, autoritățile au atras atenția că, acolo unde se poate, oamenii să își desfășoare activitatea de acasă. 

Citeste si: Carantină obligatorie pentru românii întorşi în ţară! Ce state se află pe lista roşie