Lockdown total, timp de 21 de zile! În ce țară europeană se impun restricțiile

Autor: Denisa Avram
Actualizat: 23 iul 2022, 07:55
Autoritatile franceze au impus carantina totala

Autoritățile franceze au anunțat lockdown total, din cauza creșterii îngrijorătoare a număruli de infectări cu COVID.

Franța urmează să intre în lockdown total, după ce numărul de infecții cu noul coronavirus au crescut în mod alarmant. Școlile, grădinițele și creșele vor fi din nou închise. Conform euronews.com, începând de sâmbătă seara, carantina parțială cara a fost impusă deja în capitala Paris, va fi extinsă în tot restul Franței. Anunțul a fost făcut de președintele Emmanuel Macron într-un discurs televizat.

Lockdown total în Franța. Școlile au fost închise

Timp de patru săptămâni universitățile vor fi închise în Frața, iar școlile, grădinițele și creșele se vor închide pentru primele trei săptămâni. Inițiativa vine ca o încercarea de a opri al treilea val al pandemiei.

Lockdown din Franța include și o interdicție de circulație pe timp de noapte. Cetățenii francezi nu vor avea voie să iasă din casă pe o rază mai mare de 10 km fără un motiv bine întemeiat și toate formele de învățământ vor fi oprite pentru 21 de zile.

În doar 24 de ore, în Franța, a fost înregistrat un număr de 30.000 de francezi confirmați cu COVID, dintre care 337 au cedat.

Preşedintele Emmanuel Macron  este de părere că eforturile de vaccinare a populației vor preveni un nou val al pandemiei, potrivit Mediafax. Aceste restricții vin în pentru a preveni necesitatea implementării unora mai stricte, care ar afecta și mai mult economia țării. 

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Începerea campaniei de imunizare în Franța a fost, însă, încetinită dprocesul complicar de achiziţie, dificultăţi de aprovizionare, scepticism public şi, mai recent, suspendarea vaccinărilor cu AstraZeneca.

Citeste si: Bilanț coronavirus 30 martie 2021: Un nou record la ATI! Număr uriaș și de decese!

Disneyland Paris devine centru de vaccinare

Luna aprilie va marca deschiderea unui mega centru de vaccinare Covid la Disneyland Paris, din cauza numărului crescut de infecţii din țară. Această locația va fi una dintre cele 35 de „vaccinodromuri” deschise în întreaga țară.

Autoritățile speră ca astfel să fluidifice procesul vaccinării, care a fost până acum printre cele mai lente din Europa.

Citeste si: Noi restricții de călătorie! Carantină obligatorie pentru românii care vor să meargă în Italia

Decizia vine după ce parcul tematic Disneyland Paris ar fi urma să se redeschidă vizitatorilor pe 2 aprilie, înainte de anunțul celui de-al treilea lockdown național.

Numărul de infectări cu COVID este în continuă creștere, cu peste 5.000 de pacienți internați în prezent în terapie intensivă.

Citeste si: Carantină totală până pe 2 mai! Restricții de circulație și școli închise în Franța

 


În a doua parte a ediției de marți din „Casa iubirii”, Rebecca a declarat că nu mai vrea să aibă nicio legătură cu Antoni, după un gest al tânărului care se pare că a fost picătura care a umplut paharul.