Lockdown-ul COVID-19 a fost extins pe o durată nedeterminată în China. Cazurile au explodat din nou

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 05 ian 2023, 05:50

Lockdown-ul COVID-19 a fost extins pe o durată nedeterminată în China. Cazurile au explodat din nou

Sursa: PixaBay

Contrar așteptărilor populației, virusul COVID-19 a început, din nou, să facă ravagii. În China, carantina totală a fost reintrodusă.

Din păcate, contrar așteptărilor oamenilor, COVID-19 începe să-și refacă simțită prezența. În timp ce majoritatea țărilor au anulat complet restricțiile, China a anunțat că introduce un lockdown pe o perioadă nedeterminată. 

China intră în lockdown pe o perioadă nedeterminată din cauza virusului COVID-19

Încă de când a apărut, în 2020, virusul COVID-19 face ravagii pe întreaga planetă. Cu puțin timp în urmă, Comisia pentru Sănătate de la Beijing a transmis că doar azi au fost înregistrate peste 16.000

de cazuri noi de COVID-19 la nivel naţional. Este cel mai grav bilanț de cazuri COVID-19 din ultimii doi ani.

Citeste si: Live text: Volodimir Zelenski încurajează ucrainenii să fie în continuare pe poziții, după ce Rusia a anunțat reducerea ofensivei în nord. Negocierile dintre Rusia și Ucraina au fost pașnice, se ia în calcul o întâlnire între Zelenski și Putin

Oficialii din China au luat o hotărâre pe ultima sută de metri atunci când au văzut rapoartele, astfel că în oraşul Shanghai lockdownul anti-COVID-19 a fost prelungit pe o perioadă nedeterminată. Peste 26 de milioane de oameni sunt acum nevoiți să renunțe la toate activitățile de zi cu zi și să se izoleze în casă.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Peste 15.000 de pacienți infectați cu COVID-19 sunt asimptomatici

Înainte de a introduce un set de restricții dure pentru a opri răspândirea accelerată a virusului COVID-19, așa cum ne-a obișnuit acest virus, oficialii din Shanghai au aşteptat rezultatele testării în masă a pacienţilor infectaţi, care au fost aduse în spaţiile de carantină.

Citeste si: SUA a testat o rachetă hipersonică fără să anunțe imediat, în ziua în care Joe Biden a venit la summit-ul de la Bruxelles, pentru a evita o încordare cu Rusia

Conform datelor transmise de oficiali, în Shanghai, peste 13.000 de persoane depistate pozitiv cu COVID-19 sunt asimptomatice, astfel că au fost raportate în urma testărilor ample efectuate în ultimele zile. Pe lângă asta, centrele de carantină au fost amenajate în săli de sport şi în spaţii expoziţionale din Shanghai, care au atins deja maximul lor de capacitate de primire, având în vedere că spitalele sunt deja pline.

 


Episodul de azi al serialului „Totul pentru familia mea” este difuzat la Kanal D, luni, începând cu ora 20:00. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.