Locul din România unde turiștii se ascund de caniculă. Temperaturile nu ajung la 20 de grade!

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 29 aug 2024, 10:35
Temperaturile nu ajung la 20 de grade Celsius în acest loc din România
Sursa: freepik

Românii s-au luptat anul acesta cu valul de căldură, iar cum zilele caniculare par să revină, aceștia caută alternative ieftine pentru a se bucura de răcoare.

Vara anului 2024 a fost considerată de către multe persoane cea mai călduroasă, iar românii au încercat să se adăpostească de temperaturile caniculare la munte sau la malul mării, însă există o variantă mai prietenoasă cu portofelul. Se anunță o creștere a temperaturilor, iar oamenii caută noi locuri în care să facă o escapadă răcoroasă, iar în acest loc din România temperaturile nu ajung la 20 de grade Celsius.

Locul din România unde turiștii se ascund de caniculă

Fie că merg la mare, la munte sau stau cu aerul condiționat pornit în marea majoritate a timpului, românii au căutat pe parcursul verii anului 2024 diverse soluții pentru a se lupta cu valul de caniculă. În țara noastră există un loc în care temperaturile nu ajung la 20 de grade Celsius, loc în care și străinii vin să se adăpostească de temperaturile fierbinți de afară.

Citește și: Unde să mergi toamna în România? Locurile de poveste pe care nu ar trebui să le ratezi

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Gheorghe Turda vorbește despre folclorul din zilele noastre. „Sunt singurul artist în materie de muzică populară și clasică având grad de general în rezervă.”

Peșterile din munții Apuseni sunt perfecte pentru oamenii ce își doresc să se răcorească în zilele caniculare, dar și pentru cei ce caută să scape de tot haosul din zonele urbane. Localitatea Garda de Sus este cunoscută în toată țara pentru cele două peșteri pe care le adăpostește, peștera Coiba Mare şi Izbucul Tăuz. 

Alături de frumusețea pe care cele două peșteri le ascund, acestea le oferă turiștilor de pretutindeni un val de răcoare după care tânjesc în zilele caniculare.

"Când afară sunt 30-40 de grade la soare, aici este o temperatură plăcută, în jur de 20 de grade", a explicat Cristian Ciubotărescu, speolog, potrivit observatornews.ro.

Peştera Coiba Mare are cel mai mare portal de peșteră din țară

Peștera Coiba Mare nu este apreciată doar pentru temperaturile scăzute pe care le are în zilele toride de vară, dar și pentru că acre cel mai mare portal de peșteră din România.

Portalul peșterii Coiba Mare are 47 de metri înălțime și 74 de metri lățime, având o lungime totală de 5050 de metri.

În cadrul acestei peșteri se ascund numeroase galerii împărțite pe mai multe nivele, însă unele dintre acestea au fost inundate de ploaie, motiv pentru care este recomandat ca vizitarea acesteia să se realizeze cu ajutorul unui ghid. 2,5 kilometri de galerii nu au putut fi explorate, ceea ce a pus peștera Coiba Mare pe lista celor mai periculoase peșteri din lume, potrivit zigzagpeharta.ro