Există un lac impresionant care poate fi găsit în județul Caraș-Severin, iar culoarea apei este foarte diferită de ce ai văzut până acum. Lacul Ochiul Beiului este situat în mijlocul pădurii și este foarte căutat de mii de turiști an de an.
Unde poate fi vizitat Lacul Ochiul Beiului și cum arată
Parcul este situat la granița dintre Munții Aninei și Munții Locvei, undeva pe valea râului Beiu. Aici poate fi găsit Lacul Ochiul Beiului, lacul care are o apă de culoarea turcoaz, așa cum nu s-a mai văzut până acum la orice lac comun. Oamenii care văd fotografiile cu lacul cred că sunt editate dar, de fapt, lacul este mult mai frumos în realitate, potrivit playtech.ro.
Dacă te gândeai, totuși, să faci o baie în acest loc de poveste, din păcate pentru tine, scăldatul este interzis, pentru că lacul este protejat de lege, fiind un monument al naturii. Cei care se ambiționează, totuși, să nu respecte legea, sunt sancționați cu amenzi cuprinse între 3.000
Lacul Ochiul Beiului are o adâncime de 3,6 metri și este alimentat încontinuu de un izvor carstic, motiv pentru care acesta nu îngheață niciodată, indiferent de temperaturi. De asemenea, temperatura apei lacului nu depășește intervalul de 4- 8 grade Celsius.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii
Lacul Ochiul Beiului este cel mai mare lac carstic din România, cu o suprafață de 284 de metri pătrați. Pentru că lacul seamănă cu un ochi de la înălțime, legenda sa are mai mult sens. Se spune că, în perioada Imperiului Otoman, beii conduceau provinciile. Unul dintre fiii acestuia s-a îndrăgostit de fata unui cioban pe care a luat-o și a închis-o în Turnul Mare din Cheile Nerei. Așa cum zice legenda, fata reușise să scape în timpul nopții, dar beiul a poruncit să fie ucisă. Fiul beiului a plâns neîncetat din acest motiv în mijlocul pădurii, lucru care a dus la formarea acestui lac.