Locul în care timpul încă are răbdare! Povestea impresionantă a unui sătean dintr-un sat idilic, dar depopulat din județul Alba

Author: Daniela Iliuta
Actualizat: 14 nov 2023, 00:32

Povestea emotionanta a unui locuitor dintr-un sat idilic din Alba

Sursa: Captură YouTube

În timp ce nouă, celor de la oraș nu ne mai ajunge timpul să facem ce ne dorim, la țară, oamenii au tot timpul din lume să se gândească la oameni! Aflați povestea tulburătoare a unui locuitor dintr-un sat care a ajuns aproape pustiu în ultimii ani.

Echipa Asta-i România a ajuns în satul Haiducești, din județul Alba, unde a descoperit povestea impresionantă a unui sătean, care trăiește din amintirile pe care le-a strâns o viață. Doar rugăciunea lui se mai aude în colțul asta de răi și doar pașii lui mai calcă acele poteci. Îl cheamă Aurel Oargă, sau mistrețul singuratic, cum ii place să i se spună. Are 60 de ani și multe de povestit.

Povestea impresionantă a unui locuitor dintr-un sat idilic, dar depopulat din județul Alba

Departe de oameni dar mai aproape de Dumnezeu, așa trăiește Aurel Oargă de multi ani pe aceste meleaguri de poveste, unde liniștea și singurătatea apasă în suflet că o piatră de moară. 

Citește și: Povestea unui copil minune! Mihai are 11 ani și a citit deja o mie de cărți! „Recordul meu a fost de o mie de pagini pe zi!”

„Prin muncă moțul e harnic! Muncește toată ziua! Seara vine acasă, se spală și se culcă! Noaptea pe la două dacă îl taie foame iar mănâncă! Dimineață se școală, da la animăluțe, care mai are animăluțe și pleacă din nou la muncă! Pentru că așa erau moșii și strămoșii noștri săracii!”, a spus Aurel Oarga, cu ochii în lacrimi.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

În aceste locuri idilice s-a născut, a crescut, a trăit și s-a făcut om și tot aici a rămas să îmbătrânească. Viața nu i-a fost niciodată ușoară, deoarece singurătatea l-a urmărit încă de când era doar un copil. Abandonat la naștere de părinți a fost crescut de bunicul lui până la vârsta de 11 ani, când avea să îl piardă și pe el.

„Eu am fost crescut de mic copil de bunicul meu! Mama a fost slujnică, tatăl meu era vecin acolo și așa s-au cunoscut și m-au zămislit pe mine, la vârstă de 17 ani avea mama mea! Doamne iartă-i și-i odihnește! N-am avut niciun sfat de la ei! Pe tatăl meu l-am cunoscut foarte târziu! N-a vrut să îmi spună nimeni! Foarte târziu l-am descoperit!”,

a spus Aurel Oargă, cu tristețe în glas.

Citește și: Destine pe muchie de cuțit! Îmbolnăviți de păcănele și rămași fără bani, românii se mută în casa de amanet! Jocurile de noroc ajung să le distrugă viața celor care sunt dependenți de ele