Locul misterios din România unde dorințele devin realitate: Motivul real pentru care Mănăstirea rupestră este vizitată anual de mii de turiști

Autor: Cristina Mocanu
Actualizat: 28 feb 2024, 13:11

Unde se află “Templul Ursitelor”?

Sursa: crestinortodox.ro

Mănăstirea rupestră, denumită și “Templul Ursitelor” este unul dintre locurile cele mai vizitate din România.

În splendoarea Munților Făgăraș, undeva între Brașov și Făgăraș, se ascunde un loc încărcat de mister- Templul Ursitelor. Cunoscut și sub denumirea de „Mănăstirea Săpată în Piatră” sau „Templul de la Șinca Veche”, acest sanctuar spiritual atrage pelerini din întreaga lume datorită legendelor sale fascinante și fenomenelor inexplicabile.

Care este legenda “Templului Ursitelor”

Potrivit crestinortodox.ro,  în inima Munților Făgăraș, un loc mistic și plin de mister atrage călători din toate colțurile lumii- Templul Ursitelor.

Situat în apropierea satului Șinca Veche, acest sanctuar spiritual a devenit cunoscut pentru legende și fenomene paranormale care îl înconjoară, transformându-l într-o destinație fascinantă pentru cei căutători de aventură și spiritualitate.

Templul Ursitelor, cunoscut și sub numele de „Mănăstirea Săpată în Piatră” sau „Templul de la Șinca Veche”, are o istorie încărcată de mister. Se spune că acest loc ar putea avea origini străvechi, datând de peste 7.000

de ani, cu rădăcini care se întind înapoi în perioada daco-romană. Totuși, cea mai acceptată versiune a construirii sale datează din anul 1742, în timpul interdicției bisericilor ortodoxe.

Accesul la Templul Ursitelor nu este ușor, dar nici imposibil. Situat la aproximativ 45 de kilometri de Brașov, 22 de kilometri de Făgăraș și 3 km de la șoseaua Șinca Veche, templul poate fi găsit în apropierea satului Șinca Veche, la poalele Munților Făgăraș.

Drumul către acest sanctuar mistic este în sine o călătorie plină de frumusețe și încântare, pregătind sufletul pentru experiența ce urmează. Odată ajuns în Șinca Veche, localnicii ghidează călătorii curioși spre minunatul lăcaș, unde natura și spiritualitatea se întâlnesc într-o armonie fascinantă.

Citește și: Cine a fost Sfântul Nicodim cel Sfințit de la Tismana. A construit o mănăstire unde a fost ascuns Tezaurul Băncii Naționale pe perioada celui de-al doilea război mondial

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Templul Ursitelor atracție pentru pasionații de fenomenele paranormale

Templul Ursitelor este nu doar un loc de reculegere și împlinire a dorințelor, ci și un punct de atracție pentru cercetători și pasionați de fenomenele paranormale. Se spune că aici au loc întâmplări inexplicabile, iar unele voci afirmă că există un tunel de comunicare subteran către Cetatea Râșnovului. De-a lungul timpului, mii de vizitatori au lăsat amprente nedorite, degradând lăcașul și încercând să găsească comori ascunse.

Cu toate acestea, Templul Ursitelor rămâne un loc de o frumusețe și liniște aparte, unde credincioșii vin să-și pună încrederea și să-și împlinească dorințele cu inimile curate. Aici, vacile păscând dau lapte mai bogat, iarba crește în chip miraculos, iar visele și speranțele găsesc un refugiu în această oază de spiritualitate.

De menționat este faptul că cei care aleg să se ducă la Mănăstirea Rupestră, parcarea este una destul de generoasă și chiar dacă nu este păzită, zona este populată și foarte sigură pentru cei care ajung în zonă cu mașina personală.

Citește și: Echinocțiul de primăvară în 2024: Data la care ziua este egală cu noaptea

Templul Ursitelor de la Șinca Veche este mult mai mult decât o simplă construcție în piatră- este un loc de conexiune între cer și pământ, între lumea materială și cea spirituală. Cu misterele sale vechi și fenomenele neobișnuite, acest templu rămâne un punct de atracție pentru căutătorii de spiritualitate și aventură, completând bogăția culturală și spirituală a României. Dacă sunteți în căutarea unui loc unde să vă regăsiți și să experimentați ceva cu adevărat special, Templul Ursitelor este destinația perfectă pentru o călătorie către mister și înțelegere profundă