Locul MISTERIOS din Transilvania! Legendele ruinelor Abatiei de la Carta VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 21 oct 2020, 23:25

Pe malul Oltului, intr-un loc desprins parca din rai, am descoperit ruinele fostei Abatii evanghelice, in jurul careia s-au tesut in vreme tot felul de legende.

Odata ajuns aici ai impresia ca te intorci in in timp. Ne facem curaj si pasim pe urmele calugarilor cistericieni, care si-au facut veacul aici.

 

Parintele Reger este cel care pastoreste biserica de mai bine de 17 ani. Cand a venit aici avea sa afle lucruri ciudate despre acest loc. Chiar fostul abate i-ar fi povestit despre tot felul de fenomene paranormale. Lumea din sat ar fi auzit dar nimeni nu ar fi vazut.

 

Totusi detaliile legate despre modul de viata al calugarilor care au trait aici sunt halucinante. Legenda spune ca posteau tot anul si se multumeau doar cu branza, castane si fierturi din frunze de fag. Nu aveau chilii si dormeau toti intr-o camera, pe paie. Se trezeau la 3 dimineata si din trei in trei ore se rugau intens.

 

Din cauza vietii austere, calugarii nu traiau decat 35-40 de ani si erau inmormantati tot in Abatie.

In jurul manastirii e plin de morminte. Aici au fost ingropati de-a lungul timpului calugarii, abatii, dar si frati laici.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei

 

Dar legendele nu se opresc aici.

In apropierea bisericii se spune ca se afla o mlastina fara fund. Aici ar fi fost aruncate clopotele de catre turci si tatari.

 

O alta legenda spune ca visteria manastirii era ascunsa in deal si ca cistericienii sapasera un tunel de la manastire si pana dincolo de Olt, unde isi aveau ascunse plutele cu care plecau atunci cand erau invadati.

 

Legenda calugarilor se incheie in 1474, cand regele Matei Corvin ii sileste sa inchida manastirea si sa plece.

Astazi fosta Abatie de la Carta este unul dintre cele mai vechi si importante monumente din Transilvania, care aduna anula mii de turisti.

 

Taguri: