Locul sfânt care se află la doar două ore și jumătate de București! Multă lume trece pe langă el fără să știe ce putere are

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 03 sep 2024, 14:12
manastirea corbii de piatra Foto(4)

Aceasta este Mănăstirea Corbii de Piatră

Sursa: Transfagarasan Travel

La doar două ore și jumătate distanță de agitația Bucureștiului, în satul Jgheaburi din comuna Corbi, județul Argeș, se ascund două comori inestimabile ale patrimoniului românesc.

În inima acestui peisaj rural fermecător din județul Argeș, unde timpul pare că s-a oprit, se află una dintre cele mai vechi mănăstiri rupestre din România și o căsuță albastră cu adevărat unică, înconjurată de legende și frumuseți naturale.

Traseul până la Mănăstirea Corbii de Piatră îți taie răsuflarea

Călătoria de la București până în satul Jgheaburi este de circa două ore și jumătate.

Însă peisajul începe să fie captivant abia pe ruta Pitești- Jgheaburi. Deși este scurt, traseul promite să fie mai mult decât un simplu drum, căci este o incursiune într-o lume plină de tradiție și natură nealterată.

Odată ce ați ajuns la Pitești, traseul de 50 de kilometri până în satul Jgheaburi începe pe DN73, de unde, după 15 kilometri, vă abate spre Domnești, mai exact veți traversa comunele Dârmănești, Coșești, Pietroșani și Domnești.

De-a lungul drumului, privirea îți este captivată de o bogăție de verdeață și case pitorești, care par desprinse dintr-o altă epocă, ceea ce îți oferă sentimentul că pășești într-un colț de lume neatins de modernitate.

Citește și: Mânăstirea din România unde au fost ascunse 200 de tone de aur! Cum a fost păstrat tezaurul Băncii Naționale, fără a fi descoperit de forțele rusești

Odată ajuns în centrul comunei Corbi, o scurtă călătorie pe un drum bine întreținut te va purta către două dintre cele mai bine păstrate secrete ale turismului românesc. Prima oprire trebuie să fie la Mănăstirea Corbii de Piatră, un loc cu o semnificație istorică deosebită. Această mănăstire rupestră datează din secolul al XIV-lea și, pe lângă faptul că este una dintre cele mai vechi din România, este gazda celui mai vechi ansamblu de pictură murală din țară, un tezaur care oferă o privire unică asupra artei și spiritualității medievale.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: VIDEO Mihai Albu, despre prietenia cu Irinel Columbeanu și cum a cunoscut-o pe Monica Gabor, fosta parteneră de viață a omului de afaceri. „A încălțat-o, a îmbrăcat-o și după a scos-o.”

Locul în care se află Mănăstirea Corbii de Piatră este în strânsă legătură cu o veche legendă

La doar câțiva pași de mănăstire, veți descoperi un loc parcă rupt din basme, și anume Căsuța Albastră, o bijuterie arhitecturală ridicată în 1868, ce pare să vegheze asupra unui peisaj natural de o frumusețe rară. Căsuța nu este doar un exemplu minunat de arhitectură tradițională, ci și un loc încărcat de mister și legende.

Grădina care o înconjoară ascunde o cascadă naturală, o raritate în peisajul rural românesc, iar în spatele acesteia, într-un perete de calcar, se află o formațiune stâncoasă despre care localnicii spun că ar fi un os de uriaș pietrificat.

Aceste povești, împreună cu frumusețea locului, creează o atmosferă magică, aproape supranaturală, care te lasă fără cuvinte.

Citește și: Tragedie pe un șantier din Argeș: Un bărbat a fost lovit de fulger

Astfel, o excursie la Jgheaburi nu este doar o simplă vizită turistică, ci o adevărată întoarcere în timp și o experiență de reconectare cu natura și legendele străvechi ale României. În acest colț de lume, unde istoria și natura se împletesc armonios, fiecare pas te apropie mai mult de înțelegerea unui trecut fascinant și a unei frumuseți naturale care continuă să inspire.

 


În gala de duminică, lacrimile sunt cele care se năpustesc asupra concurenților din Casa Iubirii. Giuly, Robert, dar și Rebecca nu se mai pot abține și dau frâu liber sentimentelor apăsătoare. Patrick este în pericol de eliminare.