Locul turistic care atrage cei mai mulți vizitatori din toată țara indiferent de anotimp: lac, peșteră și cascadă la un preț foarte accesibil!

Author: Ganea Mădălina-Emima
Actualizat: 25 apr 2023, 08:30

Zona Cheile Bicazului, străbătută de drumul transcarpatic

Sursa: pe-harta.ro

Cheile Bicazului a fost măcar odată pe lista de vacanță a multor turiști atât din România, cât și din străinătate. Este printre cele mai atractive zone turistice din țară și cunoscută ca fiind una dintre legăturile unice între Moldova și Transilvania. Pentru mulți șoferi și călători care merg prin regiune este un adevărat spectacol.

Cheile Bicazului are o istorie lungă care se întinde pe mii de ani. Sunt situate în masivul Hăşmaş şi, datorită anumitor condiţii geologice, s-a format aşa cum le vedem astăzi. O destinație cu adevărat pitorească, serpentina are o frumusețe aparte, iar pereții de calcar ai stâncii pot găsi peșteri precum Peștera Neagră sau Peștera Cascadă.

Citeste si: Plaja din România care poate concura cu cele din Grecia. Cea mai frumoasă plajă de pe litoralul românesc

Cheile Bicazului: cele mai vizitate locuri

Lacul Roșu

Lacul Roșu este principala atracție, cu o suprafață de 11 hectare și o adâncime a apei de 9,6 metri. Lacul are forma literei L și are doua brațe: cel din Valea Oii, care are 900 m lungime, și cel din Valea Suhardului, care are 438 m lungime, potrivit infoghidromania.com. În zonă sunt locuri de cazare și pensiuni, cu prețuri cuprinse între 100 și 150 de lei pe noapte.

De asemenea, vizitatorii pot face o plimbare cu barca pe lac și pot observa de aproape trunchiurile de copaci din adâncul apei. Turiști pot să închirieze o barcă cu 15 lei. O barca se poate inchiria cu 15 lei. 

Lacul Roșu, oglinda  trunchiurilor de brazi 
[Sursa: infoghidromania.com]

Peștera Munticelu

Peștera Munticelu este situată la intrarea din Cheile Bicazului în baza calcaroasă Surduc- Munticelu pe versantul stâng al râului Bicaz. Din punct de vedere științific, dar și peisagistic Pestera Munticelu este considerată cea mai importantă din Moldova. A fost descoperită în primăvara anului 1973 de către câțiva copii plecați la cules de ghiocei, motiv pentru care localnicii au denumit-o pestera ghiocelul. Drumul spre pesteră începe în dreptul carierei Surduc la 250 de m de intrarea în Cheile Surgău-lui.Traseul

este pitoresc și se face mai întai în serpentine, apoi devine din ce în ce mai abrupt și urca pana la altitudinea de 300 de m, unde se află și peștera. Fără ghid poate fi parcursă în 30 de minute.

Citeste si: Locul spectaculos din România în care s-au descoperit rămășițe umane din Neolitic. Doar o singură dată pe an poate fi vizitat

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei

Peștera Munticelu, una dintre cele mai frumoase și unice peșteri din România
[Sursa: guide-romania.ro]

Barajul Izvorul Muntelui

Barajul Izvorul Muntelui este recunoscut ca fiind  cel mai mare baraj  de greutate din România, depășit de Porțile de Fier I și al 9-lea baraj de greutate și  înălțime din Europa. Apa acumulată în Lacul Izvorul Muntelui este folosită pentru producerea de energie electrică la centrala hidroelectrică Stejaru, comuna Pângăraţi, la aprox. 15 km de baraj, spre Piatra Neamţ, potrivit directbooking.ro.

Locul de la barajul Izvorul Muntelui este un extrem de frumos, aici natura a creat cel mai spectaculos peisaj prin îmbinarea armonioasă a  muntelui cu apa. Vizitatorii și sportivii au la dispoziție o multitudine de activități de făcut, de la plimbări de agrement, hidrobiciclete, bărci, la croaziere cu navele Reșița și Tușnad puse la dispoziție. Dar si plimbarea prin serpentinele de pe malul Lacului Izvorul Muntelui până în Poiana Teiului.

Lacul și barajul Izvorul Muntelui, un loc mirific din România
[Sursa: viziteazaneamt.ro]

Cheile Bicazului: drumul și împrejurimile 

Drumul serpentin al Cheile Bicazului ascunde peșteri în pereții de calcar și faleza, precum Peștera Neagră și Pestera Cascada, dar și goluri precum Licas. Acesta este doar unul dintre motivele pentru care această locație este ideală pentru plimbări montane. Drumul care unește orașele Neamț și Harghita îi duce pe călători peste Cheile Bicazului pe un traseu de opt kilometri.

Citeste si: Plaja sălbatică din Munții Apuseni confundată cu Thailanda- o combinație idilică dintre munți și mare de care puțini români știu.