Locuri de grătar Bucureşti 2023: Unde poţi să faci grătar de 1 Mai fără să primeşti amendă?

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 24 ian 2024, 04:40

Unde poţi să faci grătar de 1 Mai fără să primeşti amendă?

Sursa: PixaBay

Locuri de grătar Bucureşti 2023. Ziua de 1 Mai este sărbătorită de români în fiecare an, cu un grătar, iar aceasta este o listă cu locurile de grătar din București.

Locuri de grătar București 2023. Zonele de grătar sunt la mare căutare în jurul zilei de 1 Mai, atunci când românii au o zi liberă, celebrând Ziua Muncii. Iată care sunt locurile în care poți să faci grătar fără să încalci legea.

Citește și: Vremea de 1 Mai 2023: Prognoza meteo pentru mini-vacanța de weekendul următor

Unde poţi să faci grătar de 1 Mai fără să primești amendă?

A devenit o tradiție pentru români ca în ziua de 1 Mai să facă grătar, alături de familie și prieteni, pentru a sărbători Ziua Muncii. Bucureștenii au început deja să caute locuri special amenajate pentru a se bucura de un grătar în familie, locuri în care nu încalcă legea. Persoanele care fac totuși grătare în zonele neamenajate se pot trezi cu amenzi uriașe.

În mai multe sectoare din Capitală există zone speciale în care românii să se bucure de un grătar, fără să le fie frică că încalcă legea, însă există anumite specificații pe care oamenii trebuie să le cunoască.

 

  • Plumbuita, la intersecţia Str.Doamna Ghica cu şos.Colentina;
  • Pantelimon, în zona străzii Ciocârliei;
  • Lunca Florilor, în zona străzii Str.Vasile Stolnicu;
  • Morarilor, la intersecţia şos. Pantelimon cu Str. Bodeşti;
  • Parcul Dobroeşti, în zona străzii Azotului.

Zonele special

amenajate în Sectorul 2 al Bucureștiului vor trebui să își aducă singuri grătarul, deoarece acesta nu le este pus la dispoziție. În zonele menționate anterior, intrarea este liberă, iar românii nu vor mai trebui să scoată bani din buzunare pentru taxă. 

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Sectorul 4 pune la dispoziția românilor 70 de grătare special realizate pentru locuitori, iar aceștia se pot bucura și de foișoarele de lemn amenajate.

Și în Sectorul 6 se vor găsi câteva locuri în care puteți să faceți grătare, ce sunt amplasate pe malul Lacului Morii. În această zonă veți găsi şapte foişoare, toate dotate cu grătare, coşuri de gunoi şi băncuţe, perfecte pentru ziua de 1 Mai.

Citește și: Vacanță 1 Mai 2023: În ce zile elevii nu merg la școală

Ce amendă îi așteaptă pe cei ce nu respectă legea?

Grătarele în aer liber se pot organiza doar în locurile special amenajate și dotate cu utilități necesare pentru această activitate, iar persoanele ce nu respectă legea vor primi amenzi usturătoare, cuprinse între 100 și 5.000 de lei. De altfel, amenzi vor primi și cei care lasă gunoaie și tulbură liniștea publică.

Legea grătarelor este pusă în aplicare din anul 2012 și spune că aceasta „ urmărește prevenirea, reducerea și eliminarea impactului negativ asupra mediului, asupra stării de sănătate a populației, generat de practicarea inadecvata a activităților de picnic”,  susțineau

inițiatorii, potrivit impact.ro.

 

Citește și: 1 iunie 2023, zi liberă de la stat! Vești bune pentru angajați

Sursa: radioimpuls.ro

 

Taguri: