Locuri de grătar în București în 2024: Unde poți să faci grătar fără să primești amendă

Autor: Denisa Irimia

Locuri de grătar în București în 2024

Sursa: freepik

Acestea sunt locurile din București unde poți să organizezi un grătar în ziua de 1 mai 2024 fără să te expui riscului de a primi o amendă.

Mai jos vei găsi lista locurilor special amenajate pentru grătar pentru ziua de 1 mai sau în oricare altă zi frumoasă de primăvară

Iată unde poți să faci un grătar în București în ziua de 1 mai 2024 fără să riști să primești o amendă. Vă prezentăm locurile special amenajate pentru a organiza grătare de Ziua Muncii.

Citește și: Zile libere de Rusalii în 2024: Pe ce dată pică sărbătoarea

Locuri în care poți face grătar de 1 mai 2024 în Sectorul 2

  • Plumbuita, la intersecţia Str.Doamna Ghica cu şos.Colentina;
  • Pantelimon, în zona străzii Ciocârliei;
  • Lunca Florilor, în zona străzii Str.Vasile Stolnicu;
  • Morarilor, la intersecţia şos. Pantelimon cu Str. Bodeşti;
  • Parcul Dobroeşti, în zona străzii Azotului.

Pentru toate locațiile menționate anterior, vă informăm că nu este necesar să achitați taxe.

Trebuie doar să vă aduceți propriul grătar, deoarece nu veți găsi unul pus la dispoziție de nimeni, cel puțin nu în această parte a Capitalei.

Locuri în care poți face grătar de 1 mai în Sectorul 4

În Sectorul 4, în Parcul Lumea Copiilor, au fost instalate foișoare din lemn, echipate cu 70 de grătare special concepute pentru locuitorii Bucureștiului.

În plus, curățenia în această zonă este asigurată de către reprezentanții Administrației Domeniului Public.

Citește și: De ce să consumi regulat carne de miel

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

Locuri în care poți face grătar de 1 mai 2024 în Sectorul 6

În Sectorul 6, autoritățile au pregătit în Parcul Crângași locuri speciale pentru grătare și picnicuri. Situate pe malul Lacului Morii, acestea oferă o priveliște minunată și sunt echipate cu șapte foișoare, fiecare dotată cu grătare, coșuri de gunoi și băncuțe.

Conform Legii nr. 54 din 2013, care reglementează activitatea de picnic în parcuri, persoanele care aprind focul în locuri neamenajate în acest scop se expun riscului de a primi amenzi cuprinse între 100 și 5.000

de lei.

Persoanele care nu curăță locul după picnic sau nu depun selectiv deșeurile rămase în urma mesei luate în aer liber pot fi sancționate cu amenzi conform prevederilor legale.

În adiție, este interzisă folosirea produselor de igienă personală la mai puțin de 30 de metri distanță față de cursurile de apă, iar spălarea tacâmurilor sau a altor obiecte folosite la masă nu este permisă în zona de picnic.

Ce semnifică ziua de 1 Mai

Ziua de 1 mai a devenit Ziua Internațională a Muncii în aproape întreaga lume. Totuși, există excepții, cum ar fi Australia, Elveția și Statele Unite, unde 1 mai nu este recunoscută ca sărbătoare oficială. În majoritatea țărilor din vestul Europei, ziua de 1 mai este o zi liberă.

În ziua de 1 mai 1886, în Chicago, membrii Federației Sindicatelor din Statele Unite și Canadei (precursoarea Federației Americane a Muncii) au defilat în stradă, solicitând adoptarea unei rezoluții care stipula că "8 ore să fie ziua legală de muncă". Aproximativ 90.000 de oameni au ieșit pe străzile orașului în acea zi, din care aproximativ 40.000 erau în grevă.

Protestele au continuat și în cele trei zile următoare, cu un număr tot mai mare de manifestanți. La data de 3 mai, autoritățile au intervenit, rezultând moartea a patru muncitori și rănirea mai multora.

În aceeași seară, a fost organizată o nouă demonstrație în Piața Haymarket din Chicago. În timpul acesteia, o bombă a fost aruncată spre forțele de poliție, rănind 66 de polițiști, dintre care 7 au murit ulterior din cauza rănilor. În replică, poliția a deschis focul asupra mulțimii, rănind aproximativ 200 de persoane, dintre care un număr considerabil a decedat.