Locuri de vis din România unde îți poți petrece vacanța de vară. Peisajele naturale, rupte din rai, îți taie răsuflarea

Autor: Sara Andreescu
Actualizat: 20 apr 2023, 03:30
Locuri de vis din România unde îți poți petrece vacanța de vară Foto(4)

Locuri de vis din România unde îți poți petrece vacanța de vară

Sursa: Photo Collage

Locuri de vis din România unde îți poți petrece vacanța de vară. Situate în inima munților, sau pe malul apei, aceste locuri garantează experiența unei vacanțe de neuitat.

Pe malul apei, sau în inima munților, oricare dintre locuri prezentate mai jos garantează experiența unei vacanțe de neuitat.

Rupte din rai, cu peisaje naturale care îți taie răsuflarea, acestea sunt locuri de vis din România unde îți poți petrece vacanța de vară

Citeste si: Cel mai bântuit loc din România. Pereții castelului păstrează urmele adânci ale durerii celor care și-au dat acolo ultima suflare

Banat- loc de vis pentru vacanța de vară în România 

Locuri de vis, încărcate de istorie, construite de mâna omului sau de puterea incredibilă a naturii, peisaje fabuloase, priveliști care-ți taie respirația, toate acestea pot fi găsite în Banat, destinație ce reprezintă un loc de poveste pentru a petrece vacanța de vară în România.

Prima stațiune lacustră din România ne-a fascinat, iar pentru iubitorii de apă poate fi unul dintre unul dintre locurile de vis din  România unde își pot petrece vacanța anul acesta. 

Cei interesați să își petreacă vacanța de vară într-o oază de liniște se pot caza într-una dintre cele 15 casuțe suspendate pe piloni deasupra Dunării. Legătura dintre aceste casuțe cu malul fluviului se face prin intermediul unui ponton lung.

Complexul Egreta se află în comuna Berzasca, în județul Caraș-Severin.

Loc de vis pentru vacanța de vară – Maramureș 

Tradițiile și obiceiurile străvechi se împletesc de minune cu frumusețile naturii în Maramureș, un alt loc de vis din România în care vă puteți petrece vacanța de vară anul acesta. 

Maramureș este o carte deschisă a vieții rurale, a țăranului român și orice trecător are șansa de a călători în timp și de a fi martorul unei vieți simple. Zonele rurale maramureșene se bucură de piesaje uimitoare și tradiții păstrate cu grijă de-a lungul anilor, reușind să treacă bariera temporală și să te trimită într-o altă lume.

La 45 de kilometri de Cimitirul Vesel, în Breb- satul de suflet al prințului Charles, Pensiunea Casa din Vale este unul dintre locurile de vis din România unde vă puteți petrece vacanța de vară. 

Povestea casei este cu adevarat impresionanta. Într-o zi, în timp ce se afla în Breb, Florin -proprietarul casei ,a auzit că niște săteni vor să distrugă una dintre casele atât de dragi lui.

O casă tradițională, veche de aproape 90 ani, urma să fie transformată în lemne de foc.

Atunci a luat nastere „Casa din Vale”, povestea unei case tradiționale strămutate câteva ulițe mai departe si reconstruite, bucată cu bucată, cu gândul de a gazdui turiști care vor să ia contact cu adevarăta cultură maramureșeana.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Florin a încercat să pastreze cat mai multe elemente tradiționale, refăcând în amănunt arhitectura originală, potrivit  wildadventure.ro.

Citeste si: Locul de poveste din România despre care legenda spune că-i ascunde pe Solomonari, cele mai vechi ființe care stăpânesc norii

Locuri de vis din România pentru vacanța de vară 

Chiar în inima Transilvaniei, departe de tumultul urban, se afla Raven’s Nest, într-o zona muntoasă și liniștită. Inspirtată de legendele, istoria și tradițiile Transilvaniei, aceasta unitate de cazare vă poate oferi o experienta autentică, fiind un loc de vis din România în care vă puteți petrece vacanța de vară. 

Una dintre locațiile din Transilvania care ne-a atras atenția în mod deosebit este Raven’s Nest sau „Cuibul Corbului„. Situat în comuna Sălciua din județul Alba, acesta este cu adevarat un loc unic în Romania. Departe de agitatia urbana, inconjurat de o padure deasă, cu cărări aventuroase, acest resort rural înghețat în timp reprezintă un adevărat loc de vis din România.

Clădite din dorința de a fi mai aproape de trecut,  clădirile care fac parte din proprietate provin din șuri vechi datând din secolele al XVIII-lea si al XIX-lea, care au fost dezasamblate si reasamblate pe noua locație. 

De asemenea, proprietatea se bucură și de o gradină, și de un spațiu tradițional de luat masa afară, sub cerul liber.

Citeste si: Misterul unicului lac creat de natură sub forma hărții României. Motivul pentru care nimeni nu se încumetă să intre în apele lui

Lacul Albastru, unic în Europa- loc de vis din România 

În România, mai exact în județul Maramureș, există un lac cu totul deosebit, unic în toată Europa. Până în prezent nimeni nu a putut descifra misterul care învăluie apa colorată a Lacului Albastru, apă care își schimbă culoare în funcție de anotimp, poziția soarelui sau temperatură. 

Povestea apei schimbătoare din Lacul Albastru din România, unic în Europa, începe în anul 1920, an în care s-a format Lacul Albastru, prin prăbuşirea unei vechi galerii de mină. 

De atunci și până acum nimeni nu a reușit să deslușească misterul culorii schimbătoare a apei Lacului Albastru, apă care-l face unic în toată Europa și care atrage an de an din ce în ce mai mulți turiști, uluiți de minunăția apei cu reflexe de smaralad.

Citeste si: Locul de poveste din România despre care legenda spune că-i ascunde pe Solomonari, cele mai vechi ființe care stăpânesc norii

Culoarei apei din Lacul Albastru se schimbă în funcție de anotimp, astfel primăvara lacul capătă o culoare albastru deschis și albastru închis, vara, când este mai cald, are culoarea verde închis cu reflexe de smarald. Toamna, culoarea lacului devine verde închis și uneori maro.

Modul prin care s-a format și proprietatea de a-și schimba culoarea în funcție de anotimp, poziția soarelui sau temperatură fac ca Lacul Albastru din România să fie în toată Europa. 

Din centrul orașului Baia Sprie se urcă, prin fața bisericii catolice, pe strada care ne conduce în direcția nordica până la liziera pădurii, de aici poteca urca în serpentina până la Lacul Albastru. Timpul de mers 35- 45 min, se arată pe site-ul de promovare  laculalbastru.ro. 

Citeste si: Lacul din România, unic în toată Europa! Ce au descoperit cercetătorii în singura apă care-și schimbă culoarea în funcție de anotimp