Loredana Atănăsoaie a fost condamnată la 15 ani de închisoare. Adolescenta le-a povestit anchetatorilor cum și-a ucis prietena într-o cameră de hotel din Mangalia : ,,După aceea am înjunghiat-o”

Autor: Diana Bostan

Loredana Atănăsoaie a fost condamnată la 15 ani de închisoare

Sursa: Facebook: Loredana Atănăsoaie/ Alina Elena

Loredana Atănăsoaie, adolescenta care și-a ucis prietena într-o cameră de hotel din Mangalia, a fost condamnată miercuri, 10 aprilie, la 15 ani de închisoare. Sentința nu este una definitivă.

Judecătorii au ajuns la o concluzie în cazul crimei din Mangalia, atunci când Alina Ciobanu a fost ucisă cu sânge rece de către prietena ei, Loredana Atănăsoaie. Tânăra a primit o pedeapsă de 15 ani și trei luni de închisoare, însă sentința nu este una definitivă.

Loredana Atănăsoaie a fost condamnată la 15 ani de închisoare

În vara anului trecut, Alina Ciobanu a fost victima unui asasinat brutal, fiind ucisă cu sânge rece de către Loredana Atănăsoaie.

După o perioadă de investigații și urmărire a cazului, criminala a fost trimisă în judecată sub acuzația de omor, iar recent, Tribunalul Constanța a emis o primă sentință în acest caz. Cu toate acestea, decizia instanței nu este definitivă și poate fi supusă unor eventuale apeluri sau contestații.

Citește și: Loredana, criminala din Mangalia care și-a ucis cea mai bună prietenă, ar putea primi o sentință mai ușoară. Familia Alinei este disperată: „Ne-a băgat-o în pământ!”

Potrivit Gândul, sentința pronunțată miercuri de către judecători a condamnat-o pe Loredana Atănăsoaie la o pedeapsă de 15 ani și trei luni de închisoare cu executare. În plus, ea a fost obligată să plătească daune morale în valoare de 75.000 de euro familiei victimei.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”

„În principal, din câte observ, instanța s-a orientat către minim de pedeapsă și nu către un maxim de pedeapsă. În funcție de dorințele familiei, urmează să depunem apel sau, din contră, să rămânem la soluția aceasta”, a transmis avocatul familiei victimei, Adrian Cuculis, potrivit sursei menționate anterior.

Loredana a dezvăluit cum și-a ucis prietena

În fața anchetatorilor, Loredana a făcut mărturisiri cutremurătoare despre modul în care a comis crima.

Ea a recunoscut cu sânge rece că a petrecut aproximativ 30 de minute privind-o pe Alina Ciobanu cum își pierde viața și cum îi cerea disperată ajutorul. După actul de cruzime, Loredana a detaliat cum a continuat să o supravegheze pe Alina, împiedicând-o să strige după ajutor chiar și în momentele de agonie, ignorându-i suferința și disperarea.

După săvârșirea crimei, Loredana le-a dezvăluit anchetatorilor că a scos hainele Alinei din valiză și a introdus trupul acesteia, apoi a chemat un taxi pentru a transporta cadavrul la Mangalia, în încercarea de a ascunde urmele crimei.

Citește și: Mama Alinei, tânăra ucisă de cea mai bună prietenă într-o cameră de hotel din Mangalia, cere daune în valoare de 100 de mii de euro. Avocații au cerut schimbarea încadrării juridice pentru Loredana Atănăsoaie

Am mai avut niște discuții contradictorii cu Alina legate de plecarea ei acasă, întrucât știam că vrea să plece din hotel.

Într-un moment de furie, întrucât Alina îmi răspundea evaziv, am început să tremur. Inițial, am ezitat, însă după aceea am înjunghiat-o. Menționez că Alina nu dormea, însă stătea cu ochii închiși și fața la perete. Nu am vrut să o omor, însă am avut un moment în care m-am pierdut cu firea. Am recunoscut fapta deoarece am văzut în filme faptul că dacă recunoști fapta săvârșită primești o pedeapsă redusă ”,  a spus aceasta în fața anchetatorilor, potrivit sursei menționate anterior.