Lorelai, pianista „minune” fără mâini, a înțeles de la o vârstă fragedă că este diferită de ceilalți copii, dar asta nu a oprit-o să-și găsească alte talente: „ Veneau să mă întrebe doar de ce nu am mâini”

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 16 feb 2024, 03:15

Lorelai, pianista „minune” fără mâini, a înțeles de la o vârstă fragedă că este diferită de ceilalți copii, dar asta nu a oprit-o să-și găsească alte talente

Sursa: Captură YouTube theXclusive

În cea mai recentă ediție a emisiunii „În oglindă”, invitată a fost Lorelai Alberta Moșneguțu.

În cea mai recentă ediție a emisiunii „În oglindă”, moderată de Mihai Ghiță și difuzată exclusiv pe Kanal D2 și pe canalul de YouTube theXclusive, invitată a fost Lorelai Alberta Moșneguțu.

Lorelai a înțeles de la o vârstă fragedă că este diferită de ceilalți copii

Lorelai Alberta Moșneguțu este o tânără cântăreață și pianistă română care s-a născut fără mâini, din cauza unui defect de la naștere.

Cântă la pian cu picioarele și impresionează cu simplitatea și ambiția sa.

Citește și: „Am ajuns să nu îi simt lipsa deloc. Atât de bine i-o ținut mama locul”. Frații Sterp au fost părăsiți de tatăl lor, dar mama Geta l-a suplinit. Cum vede Ileana Sterp situația la ani distanță

Încă de mică, Lorelai a înțeles că este diferită fizic față de alți copii.

Pianista își amintește, din copilărie, cum nimeni nu se juca alături de ea, ci doar era întrebată de ce nu are mâini.

„Poate chiar până în grădiniță pentru că, atunci când mergeam în locurile de joacă, ca orice copil voiam să mă joc cu ceilalți, însă mare parte din aceștia veneau să mă întrebe doar de ce nu am mâini. Într-un fel nu am de ce să mă supăr pentru că erau niște copii și gândirea lor, să vadă pe cineva diferit, erau curioși. 

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Citește și: Ileana Sterp a dezvăluit greutățile pe care le-a avut în copilărie. „Am crescut cu foarte multe neajunsuri”

Lucrul acesta m-a făcut să mă duc foarte mult pe partea artistică, să încep să cânt, să-mi găsesc alte ocupații pentru că atunci când mergeam în locurile de joacă nu prea aveam cu cine să mă joc.

În mare parte mă jucam singură în locurile acelea cu nisip”, a povestit Lorelai.

Lorelai a fost la același nivel cu toți colegii ei la școală

Deși lipsa membrelor superioare ar fi putut să-i aducă o favorizare, Lorelai a fost la același nivel cu toți colegii ei din clasă. Încă din prima zi, învățătoarea ei a pus-o în fața clasei și le-a spus tuturor că trebuie să fie tratată ca un egal.

De asemenea, examenele pentru fiecare ciclu de învățământ au fost susținute de Lorelai la același nivel la care a fost susținut și de colegii ei.

„Acest lucru a durat până în școala generală, când doamna învățătoare, din prima zi, le-a spus tuturor colegelor, m-a adus în fața clasei și a zis: Voi cu colega voastră vă comportați ca de la egal la egal, iar tu (n.r.:

referindu-se la Lorelai), o să fii tratată egal cu toți ceilalți, o să înveți cot la cot cu ceilalți și nu o să existe discriminări sau vreun fel de favoritisme

Eu toate examenele, și examenul național și cel de bacalaureat, le-am dat ca toți ceilalți, n-am avut nimic în minus, eu având învățământ la domiciliu, profesorii venind acasă”, a mărturisit Lorelai.