În fiecare dimineață, un nou invitat trece pragul bucătăriei matinalului Dimineața cu noi. Astăzi, Lorenna este cea care și-a testat îndemânarea în ale gătitului. Artista nu a venit cu mâna goală în platou, ci le-a adus matinalilor înghețată, desertul potrivit în această perioadă caniculară când temperaturile depășesc peste 35 de grade.
Lorenna pregătește lapte de pasăre, o rețetă proprie
Lorenna, invitata din această dimineață, o să pregătească o rețetă proprie de lapte de pasăre, la care adaugă un ingredient secret, pe care nu a vrut să-l împărtășească.
”Este desertul copilăriei mele, bunica îmi făcea lapte de pasăre, sper să-mi iasă...Secretul este să pui multă dragoste.
Pentru rețeta de lapte de pasăre aveți nevoie de câteva ingrediente:
”Ouăle să fie la temperatura camerei, zahăr, puțină sare, zahăr vanilat, gălbenușurile se mixează, de asemenea, albușurile se mixează și ele, laptele se pune la fiert, late de vacă sau de capră, nu contează. Se consumă rece, pentru că eu tot am venit cu înghețata, așa că, dacă îl punem la congelat îl facem ca o înghețată bună. Îl putem mânca și așa fierbinte, cald”, a
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12
Laptele de pasăre este un preparat care se poate servi în două moduri, cald, imediat cum a fost luat de pe foc, sau rece, sub formă de înghețată, după ce a stat la congelat. Este o rețetă simplă care nu necesită multe ingrediente și care se face foarte repede, procesul de pregătire este unul foarte rapid.
Viviana Sposub a fost prezentă în bucătărie și a asistat la întreg procesul de preparare a acestui desert.