Situație tristă pentru beneficiarii acestor pensii. Se pare că USR-PLUS vrea să desființeze aceste venituri. Cine va avea de suferit de pe urma acestei decizii?
Citeste si: Vestea momentului pentru PENSIONARI! Se schimbă din 2022. Raluca Turcan a făcut anunțul
Pensiile care vor fi desființate
Partidul USR-PLUS vrea desființarea pensiilor de serviciu care se acordă în baza Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat.
Claudiu Năsui a declarat că trebuie să-și organizeze partenerii de Coaliție, PNL și UDMR, pentru a avea 51% și a d esființa toate pensiile speciale, inclusiv pe cele ale polițiștilor și militarilor.
Citeste si: Vestea care afectează toți românii! Pensiile scad după 2030
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii
Totodată, Raluca Turcan, ministrul Muncii, a precizat, la finalul lunii aprilie, că "atunci când vorbim despre pensiile speciale, nu vorbim despre pensiile ocupaționale din sistemul de Apărare și Ordine Publică”. În decembrie 2019, același Claudiu Năsui o contrazicea pe Raluca Turcan, actualul ministru al Muncii, după ce aceasta declarase că PNL-ul e de acord cu tăierea pensiilor speciale, mai puțin cu cele ale militarilor și magistraților. Năsui spunea atunci „doamna Turcan a declarat ieri că își dorește desființarea pensiilor speciale mai puțin pentru militari și magistrați unde nu ar face nicio modificare. Lucrul acesta ar fi o greșeală. Dacă tot avem oportunitatea să schimbăm ceva, ar trebui să o facem în profunzime", spun surse pentru bugetul.ro.
Polițiștii și militarii ar putea rămâne fără pensiile de serviciu
Totodată, în luna martie a acestui an, Dumitru Coarnă, fost șef al SNPPC, în prezent deputat PSD, a declarat că sut mai multe informații, pe surse, potrivit cărora Guvernul PNL-USR-PLUS-UDMR vrea să schimbe formula de calcul a pensiilor polițiștilor, militarilor și lucrătorilor din SRI, SPP și STS, potrivit Captal.ro.
"Discuția e începută. E o coaliție la guvernare și e o coaliție care nu are consens pe subiectul pensiilor speciale. Am reușit să desființăm pensiile speciale ale parlamentarilor. A fost maximul ce se putea face… Sunt sub 3% din pensiile speciale, e infim, dar ca să elimini pensiile speciale ai nevoie de majoritate 50% +1. Nu există 50% +1 acum în Parlament care să vrea. Eu sper că da (va fi în viitor). Haideți să fie presiune mare, că noi ne dorim asta!
Noi (USR-PLUS) am avut primul proiect de desființare a pensiilor speciale. Toate, nu doar unele. Că ăsta e argumentul că de ce doar la unii. Hai la toți! E o chesiune și de justețe, etică, morală, că toți cotizăm la fel, dar unii primesc mai mult. Să fie presiune mare pe desființare", a declarat ministrul Economiei, la B1 TV, în această săptămână.
În luna aprilie a acestui an, Raluca Turcan a spus: "Atunci când vorbim despre pensiile speciale, nu vorbim despre pensiile ocupaționale din sistemul de Apărare și Ordine Publică. Sunt șase categorii de beneficiari de pensii speciale şi, după ce primim propunerile concrete din partea beneficiarilor, practic din partea sistemului, noi începem activitatea" ,