Lovitură cruntă pentru români! Facturile la energie vor fi de cinci ori mai mari de la 1 aprilie 2022

Author: Madalina Maftei

Facturile la energie vor crește de cinci ori mai mult de la 1 aprilie 2022

Sursa: PixaBay

Vești proaste pentru milioane de români. Facturile la energie vor înregistra o creștere substanțială din aprilie 2022.

În timp ce Guvernul Ciucă promite soluții pentru plafonarea facturilor, din luna aprilie se anunță o nouă explozie a prețurilor. Furnizorii vin cu oferte de preț de cinci ori mai mari, iar Guvernul nici măcar nu a venit cu o lege care să soluționeze problema majoră cu care milioane de români se confruntă de la începutul anului 2022.

Lovitură cruntă pentru români! Facturi la energie de cinci ori mai mari de la 1 aprilie 2022 

Prețurile la energie și gaze vor exploda de la 1 aprilie, anunță furnizorii. După consultări cu sindicatele și patronatele, Guvernul a anunțat doar că vor continua discuțiile pentru a găsi soluții pentru rezolvarea acestei probleme, însă pentru perioada de după 1 aprilie. Se pare că liderii coaliției nu par să ajung la un consens prea curând.

Consumatorii au început să primească oferte exorbitante la gaze.

Un client din Brașov a primit, începând cu 15 aprilie, o ofertă cu un tarif la gaze de 0,69 lei pe kwh, mai exact, de cinci ori mai mare față de acum un an. 

Scumpirile sunt usturătoare, arată o analiză a Asociației pentru Energie Inteligentă, care relevă clar cum au evoluat prețurile medii la gaze pentru consumatori. Dacă în 2019 prețul mediu pe Mwh era de 138 lei, în 2020 a ajuns la 134 de lei, iar în 2021 a crescut la 190 de lei, scrie Profit.ro.

Ce se întâmplă cu facturile la energie de la 1 aprilie 2022

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, trebuie să vină până la sfârșitul lunii cu pachetul de măsuri pentru facturile la energie, iar PSD își arată deja nemulțumirea în această privință.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

„BNR a schimbat discuția de la inflație la un soc permanent, de aceea au crescut dobânzile. Dacă nu se iau măsuri acum, de a stimula economia, există un risc. Eu vorbesc de măsuri în economie în general, de măsuri pentru a salva toți angajații. La Energie așteptăm soluții de la oamenii de acolo, de la minister, de la ANRE, de la toți care sunt implicați. Dar în general este nevoie de măsuri pentru a susține sectorul public, de a păstra puterea de cumpărare a românilor.

Noi vom susține orice măsură pentru a crește veniturile românilor.

Am compensat facturile pe noiembrie și decembrie fără să afectăm deficitul bugetar. Vom vedea ce creștere economică vom avea, dar, în contextul în care dobânzile cresc, avem și riscul acestui conflict, e bine să ne pregătim pentru ce e mai rău”, a precizat Florin Cîţu.