Lovitură cruntă pentru șoferi! Aceste mașini vor fi total interzise! De când se aplică legea

Autor: Ana Dinu
Actualizat: 29 iul 2022, 06:40
Aceste mașini vor fi total interzise!
Sursa: PixaBay

Vești proaste pentru șoferii din România care conduc aceste mașini. Vor fi total interzise. De când nu vor mai avea voie să circule pe șosele?

Uniunea Europeană are în plan să transforme Green Deal în realitate, astfel țările din Asia trebuie să-și consolideze politicile climatice pentru a evita să fie penalizate. De asemnea, efectele vor fi resimțite la nivelul companiilor din Asia care exportă în UE.

Vești proaste pentru șoferii români. Aceste mașini vor fi total interzise

Piața europeană reprezintă mai mult de 10% din exporturile Asean, în timp ce acesta este al treilea cel mai mare partener comercial al UE, după China și SUA.

Uniunea Europeană a anunțat de curând un set de propuneri care urmăresc să ofere regiunii un început dinamic în redirecționarea economiei interne și globale către o lume cu zero emisii de carbon, potrivit Businesstimes.

Astfel, pachetul denumit ”Fit 55” își propune să transform Green Deal într-o realitate, reducând în următorii 9 ani gazele cu efect de seră cu 55% față de nivelurile din 1990.

Noile măsuri vor afecta o serie de sectoare din cadrul UE, inclusiv transporturile, energia, pădurile și utilizarea terenurilor, precum comerțul exterior.

Se preconizează că vor fi impuse standarde mai stricte privind mașinile noi, despre care unii observatori din industrie spun că reprezintă o interdicție pentru mașinile pe benzină și diesel până în anul 2035.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Sectoarele transportului maritim și al aviației vor asista, totodată, la schimbări de politici. Se vor promova combustibili curați precum hidrogenul.

Citeste si: ANUNȚUL care afectează milioane de șoferi! Poliția Română anunță sancțiuni aspre pentru soferii care fac asta in trafic!

Propunerile UE sunt prea ambițioase?

Criticii sunt de părere că propunerile UE sunt prea ambițioase sau nu destul de ambițioase.

Elementul central de dispută este modul în care măsurile vor afecta cetațenii obișnuiți.

Odată ce se vor elimina stimulentele pentru combusibilii fosili, există îngrijorări că acest cost al tranziției energetice ar putea afecta consumatorii și întreprinderile mici. În comunicatul ce presă al Comisiei Europene se arată părerea despre noile propuneri: ”riscă să pună o presiune suplimentară asupra gospodăriilor vulnerabile, microîntreprinderilor și utilizatorilor de transport pe termen scurt”. 

Planul prevede Fond Social pentru Climă de 72 de miliarde de euro (115,1 miliarde de dolari SUA), finațat de ETS, care va ajuta cetățenii și companiile mai mici să finanțeze investiții în eficiență energetică, modernizări ale sistemelor energetice și optiuni de transport mult mai curate. 

Citeste si: Tariful pentru gunoi a crescut cu aproximativ 63% pentru locuitorii sectorului 6. Cum s-a apărat Ciucu?