Lovitură de grație pentru apropiații lui Petrică Mîțu Stoian! Ce se întâmplă, de fapt, cu banii din drepturile de autor

Autor: Madalina Maftei
Actualizat: 13 dec 2021, 16:31

Lovitură de grație pentru apropiații lui Petrică Mîțu Stoian!

Sursa: Facebook Petrica Mitu Stoian

Interpretul de muzică populară, Petrică Mîțu Stoian, a lăsat în urmă o avere imensă. Ce se va întâmpla, de fapt, cu banii artistului din drepturile de autor?

Moartea fulgerătoare a celebrului artist de muzică populară, Petrică Mîțu Stoian, a veni ca o lovitură pentru apropiați și pentru colegii de breaslă. Apropiații artistului au primit lovitura de grație, la o lună de la moartea acestuia. Ce se întâmplă, de fapt, cu banii din drepturile de autor?

Ce se întâmplă cu banii lui Mîțu Stoian din drepturile de autor? Lovitură puternică pentru apropiați

Lovitură de grație pentru apropiații lui Petrică Mîțu Stoian în lupta pentru avere.

Momentan, banii artistului sunt blocați într-un cont până când se va stabili cine este moștenitorul legal. Totodată, piesele regretatului artist ar putea genera zeci de mii de lei pe an chiar și după moartea acestuia, datorită difuzărilor pe care le are la radio, la televiziune sau pe internet.

Artistul a avut un contract de colaborare de colectare a drepturilor de autor cu CREDIDAM, un organism autorizat de Oficiul Român pentru Drepturi de Autor, să strângă aceste sume de la difuzări și să-i returneze artiștilor.

Până când se va desemna un moștenitor legal, banii vor intra în posesia statului.

Citeste si: Maria Tărchilă, sora lui Petrică Mîțu Stoian, adevărul despre relația artistului cu impresarul său. Detalii neștiute despre cei doi au ieșit la iveală: "În spate mai este o față pe care noi nu o știm"

O mare parte din averea lui Mîțu Stoian nu se află pe numele lui, ci pe numele unor pesonaje din anturajul său.

Averea artistului include mașini, imobiliare, conturi bancare, dar și banii din drepturi de autor.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

De asemenea, scandalul dintre Doru Gușman și surorile artistului ar fi pornit tot din cauza averii.

Pe numele impresarului s-ar afla mai multe bunuri care i-au aparținut artistului.

 ”În ianuarie urma să fie operația pe inimă, o operație grea și a zis că am să las treburile clare că ferească Dumnezeu vor veni hienele alea pe tine și uite că au venit, a avut dreptate”, a spus Doru Gușman.

”Casa de la țară ar fi tot la familie, noi voiam să îi facem casă memorială.

Am aflat ceva acum, nu știu exact dacă e real, vom vedea. Casa aceea ar fi și aceea jumătate-jumătate. Nu sunt sigură, dar se zice că nici casa de la Craiova și nici cea de la țară nu era a lui Petrică, totul ar fi fost pus pe firmă”, a declarat una dintre surorile artistului.

Citeste si: Parastas de 40 de zile pentru Petrică Mîțu Stoian. Peste 100 de persoane la pomana artistului