Medicii trag un semnal de alarmă! După infectarea cu noul coronavirus, indiferent dacă forma bolii este una ușoară sau gravă, oamenii pot face alte complicații.
Citeste si: Vești bune pentru milioane de români! Se dau bonuri de masă pentru vaccinați
Boala gravă care apare după COVID-19
Specialiștii avertizează că oamenii care au avut Covid-19 pot face o boală gravă, precum parapareza spastică. Cu toate că boala virală nu necesită internare, ci doar izolare și tratament la domiciliu, în timp foarte scurt, de până la două săptămâni, pot apărea primele semne.
Medicii au anunțat că simptomele acestei boli sunt amorțeli în călcâie, în degete, pe gambe, care urcă, apoi, până în zona bazinului.
Citeste si: Bilanț coronavirus 29 iulie 2021: Numărul pacienților de la ATI crește! Câte cazuri noi s-au înregistrat
În București a fost descoperit un caz de acest gen.
De asemenea, pacientul susține că a făcut și kinetoterapie timp de trei săptămâni și fizioterapie alte două săptămâni.
„Este cazul unui pacient din București, care, când a văzut că situația sa se agravează, s-a internat în spital.
Cum se manifestă boala
Mai mult, în momentul în care a ajuns la spital folosea cârjele și se putea deplasa greu fără ele, fiind nevoie de kinetoterapie pentru a se putea recupera. Pacientul a mai povestit că folosește doar scările în perioada internării, fără a mai utiliza liftul.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12
”Când am ajuns aici, mergeam în cârje. Foarte, foarte puțin puteam să mă deplasez fără ajutorul lor, doar câțiva pași, în interiorul casei: din dormitor la baie, din domitor la bucătărie, atât, și în rest numai în cârje.
După câteva zile, oricum sub o săptămână, 4 – 5 zile de kinetoterapie aici, la Sfântul Sava, deja am început să merg mai bine și mai mult fără sprijin, deci fără cârje și de atunci rezultatele au tot progresat. Sunt deja la a doua săptămână și jumătate și rezultatele se văd. Cobor, urc scările fără cârje, doar cu un pic de sprijin pe balustradă. De când am venit aici, am obținut aceste rezultate. Acum, eu nu merg cu liftul, numai pe scări, urcat – coborât 2 etaje, de câteva ori pe zi. Eu sunt foarte mulțumit de modul în care am evoluat din momentul în care am venit la Sfântul Sava.
Ca să nu pară că îi laud, pot să fac comparație cu spitalul unde am fost înainte de a veni aici: nu se compară. Nu se compară! Aici, terapeuții stau lângă mine, îmi verifică fiecare mușchi să vadă, atunci când fac un exercițiu: lucrează mușchiul, se încordează, nu se încordează, îmi corectează mișcările, dacă văd că poziția corpului nu este cea care trebuie, mi-atrag atenția, deci, practic, de la începutul ședinței de kinetoterapie până la sfârșit, tot timpul sunt cu ochii pe mine”, a mai spus acesta