Lovitură grea pentru români! Au explodat facturile la curent. Toată lumea trebuie să facă asta

Author: Ana Dinu
Romanii scot mai multi bani din buzunare
Sursa: PixaBay

Facturile la energie electrică au înregistrat o creștere substanțială, ceea ce le dă de furcă românilor care au observat că sumele de bani pe care trebuie să le scoată din buzunar sunt uriașe. Ce trebuie să facă românii în această situație?

Facturile la energie electrică au explodat. Românii au observat o creștere substanțială a sumelor de bani pe care trebuie să le scoată din buzunar. În unele situații, s-a putut vedea chiar și creșteri de 200%. Explicația oficialilor este că românii trebuie să fie mai ponderați.

Au explodat facturile la curent. Toată lumea trebuie să facă asta

Românii vor ajunge să scoată din buzunare sume usturătoare pentru a-și plăti facturile la gaze și electricitate.

Unii dintre ei au putut observa o creștere de până la 200%.

”Cel mai ieftin megawatt de energie este cel pe care nu-l consumăm” a fost soluția oferită luni seara George Niculescu, secretar de stat în Ministerul Energiei.

Potrivit datelor oferite de Institutul Național de Statistică, tarifele pentru energie electrică și gaze a crescut cu 23, respectiv 20 la sută, din luna decembrie și până în luna iulie.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Citeste si: Vești proaste pentru toți românii care stau la bloc. Ce se va întâmpla din această iarnă?

Experții sunt de părere că este abia începutul și lucrurile nu se vor opri aici. Oamenii trebuie să fie foarte ponderați când folosesc energia electrică, acest sfat a venit din partea lui Răzvan Nicolescu, fost ministru al energiei.

”Eu le recomand oamenilor să-și ia soarta în propriile mâini. În primul rând să încerce să-și optimizeze consumul, adică să nu mai risipească. Să nu mai lase televizoarele în stand-by cand pleacă de acasă și să consume degeaba, să-și izoleze termic locuințele, să-și modernizeze sistemul de iluminat, să-și cumpere becuri cu led, care consumă mai puțin”, a spus Răzvan Nicolescu.

Guvernul le va oferi românilor bani pentru încălzirea locuințelor, însă beneficiarii vor fi românii cu venituri mici. Executivul dorește să implementeze această lege până la 1 ianuarie sau poate chiar mai devreme. Proiectul de lege care a fost deja adoptat în Senat, prevede acordarea unor ajutoare financiare pentru încălzirea locuinței, cuprinse între 160 și 500 de lei, pentru aproximativ 400 de mii de oameni.

Cei care doresc să beneficieze de acești bani trebuie să aibă veniturile lunare cuprinse între 810 lei de persoană, iar în cazul familiilor 1.445

de lei.