Lovitură dură pentru Simona Halep: Ratează Jocurile Olimpice de la Paris

Autor: Andrei Costanda

Federației Internaționale de Tenis (ITF) a anunțat că Simona Halep nu a îndeplinit criteriile pentru participarea la Jocurile Olimpice de la Paris.

Sursa: Profimedia

Simona Halep nu va putea participa la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024 din cauza clasamentului insuficient de bun, în ciuda eforturilor Federației Române de Tenis.

Simona Halep, aflată în prezent pe locul 1136 în clasamentul WTA, nu va putea participa la Jocurile Olimpice de vară de la Paris, care vor avea loc între 26 iulie și 11 august 2024.

Simona Halep nu a fost inclusă pe listă pentru Jocurile Olimpice

Potrivit Federației Internaționale de Tenis (ITF), Halep nu a îndeplinit criteriul legat de clasament, chiar dacă i-a fost acordată o excepție în ceea ce privește participarea la Billie Jean King Cup, care ar fi putut să o califice pentru Jocurile Olimpice.

Federația Română de Tenis a explicat că, în urmă cu câteva zile, ITF a anunțat lista jucătoarelor eligibile pentru Jocurile Olimpice, iar Simona Halep nu se afla printre ele. Deși Halep a beneficiat de clasamentul protejat, ocupând locul 10 înainte de suspendarea sa, acest lucru nu a fost suficient pentru a o califica pentru Paris.

„Deși ITF a făcut excepție în cazul Simonei Halep în ceea ce privește prezența în Billie Jean King Cup și i-a dat verde pentru Olimpiadă, Simona nu va putea participa la Jocurile Olimpice din cauza locului

ocupat în clasament”
, a transmis federația ca răspuns la o solicitare Antena 3 CNN.

Aceasta ar fi fost ultima șansă pentru Simona Halep, în vârstă de 32 de ani, de a participa la o ediție a Jocurilor Olimpice, la 12 ani de la prima ei apariție. Eșecul de a se califica reprezintă o dezamăgire majoră pentru cariera ei, având în vedere că Jocurile Olimpice sunt un obiectiv important pentru orice sportiv.

Citește și: El este bărbatul care a murit electrocutat alături de părinții săi, la Cluj. Cei trei au fost găsiți fără suflare lângă o piscină gonflabilă

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Nicolae Stanciu a renunțat la tricoul cu numărul „10” pentru o cauză nobilă. Căpitanul naționalei a ales să îmbrace tricoul în care Olimpiu Moruțan ar fi trebuit să joace la EURO 2024

Federația Română de Tenis luptă pentru Simona Halep

În încercarea de a salva situația, Gabriel Moraru, directorul general al Federației Române de Tenis și responsabil cu lotul României pentru Jocurile Olimpice, a depus un dosar prin care solicită un wild-card pentru Halep, precum și pentru Irina Begu, aflată pe locul 128 în clasamentul WTA.

„Totodată, în cursul zilei de ieri (n.r.

marți) am depus și pentru Irina Begu, care și-a arătat și ea interesul de a obține o excepție. S-ar putea să ajungem, sper să avem norocul să ajungem la maximum de sportive acceptate. Avem fete care sunt în cursă, avem cele două excepții. Dacă reușim să primim măcar una dintre ele, avem bătaie mare”, a declarat Gabriel Moraru.

Rămâne de văzut dacă Federația Română de Tenis va reuși să obțină aceste wild-card-uri.

În contextul actual, șansele ca România să fie reprezentată de Halep la Paris sunt foarte mici, ceea ce reprezintă o pierdere semnificativă pentru echipa olimpică a țării.

Simona Halep a avut o carieră marcată de succese notabile, inclusiv câștigarea turneelor de Grand Slam la Roland Garros și Wimbledon. Cu toate acestea, suspendarea și clasamentul actual au complicat situația ei, împiedicând-o să își încheie cariera cu o participare olimpică de succes.

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?