Lovitura fara precedent data de procurori traficantilor! 75 DE TONE de cocaina neagra, descoperite la Timisoara

Autor: S.B. Editor: Silviu Bunea
Actualizat: 27 mar 2017, 20:08

Procurorii DIICOT si politistii au interceptat un transport de 75 de tone de cocaina neagra preparata pentru a fi imposibil de detectat.

Descoperirea a fost facuta intr-un container plin cu mobila, la Timisoara. Drogurile fusesera impregnate in piesele de mobilier. Operatiunea fara precedent a avut punctul culminant marti dimineata, la Timisoara. Traficantii erau la un pas de a scoate 75 de kilograme din cel mai scump drog din tara. Cocaina neagra ajunsese pe teritoriul Romaniei de cateva zile.

Ca sa piarda urma marfii, traficantii au plimbat drogurile prin mai multe tari si orase.

Stupefiantele au plecat din Ecuador cu destinatia Hamburg. De acolo, au fost incarcate pe un vapor si expediate in portul Constanta. In Romania, cocaina neagra a poposit in Bucuresti si, in cele din urma, la Timisoara.

Este pentru prima data cand autoritatile romane reusesc o asemenea captura. Coctailurile de substante chimice folosite de traficanti transforma cocaina neagra intr-o naluca pentru controale.

„Este cocaina alba, impregnata cu alte substante, alti lianti, care o fac nedectabila la testele uzuale, o fac nedetectabila la scanner, nedetectabila la caini”, a declarat comisarul sef Claudiu Cucu, seful Directiei de

combatere a criminalitatii organizate.

Substanta halucinogena seamana cu o rasina, asa ca suspectilor le-a fost usor sa o ascunda in mobilier. Precum siliconul folosit la lipirea placilor de gresie, de exemplu, cocaina a fost injectata in toata mobila.

Patru milioane de euro se ascund in acesti saci. Concret, vorbim despre aproape 75 de kilograme de cocaina neagra. E spectaculos, pentru ca vorbim despre niste bucati asemanatoare cu smoala, care nu puteau fi scoase din piesele de mobilier decat prin distrugerea lor.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Autoritatile incearca acum sa afle cum urmau traficantii sa transforme substanta in drog gata de pus in vanzare pe strada.

Au facut si teste in propriul laborator si au ramas uimiti de cat de dificil este.

##VIDEO135891##

Doi dintre traficantii retinuti marti sunt din statele sud-americane Ecuador si Venezuela iar al  treilea este o romanca, sotia unuia dintre cei doi-americani.

120 de euro costa un gram din acest drog pe piata neagra. Din cele 75 de kilograme descoperite la Timisoara dealerii ar fi putut obtine chiar si de trei ori mai multa cocaina.

Calculul ne arata o afacere incredibil de profitabila pentru infractori: peste 20 de milioane de euro.