Lovitura grea pentru Aimee Iacobescu! UNITER a blocat indemnizatiile artistilor decedati

Editor: Alexandra Dragos
Actualizat: 28 feb 2017, 04:56

Din 153 de indemnizatii de merit pe care UNITER le acorda seniorilor in noiembrie anul trecut, numarul acestora a ajuns acum la 151. Aimee Iacobescu este una din actritele noastre care asteapta bani de la acestia. Dar, din cauza birocratiei, fondurile sunt blocate.

Sedintele Comisiei Nationale pentru Acordarea Indemnizatiei de Merit se organizeaza cand se elibereaza mai multe locuri pe listele tuturor institutiilor carora le sunt alocate indemnizatii: Academia Romana, cele sase uniuni (Uniunea Arhitectilor, Uniunea Scriitorilor, Uniunea Artistilor Plastici, Uniunea Cineastilor, Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor, Uniunea Teatrala), Ministerul Culturii, Ministerul Educatiei, Ministerul Sportului si Tineretului. Ca atare, prin natura logicii eliberarii locurilor de catre beneficiari, nu pot fi stabilite date fixe.

Momentan, nu e anuntata nicio sedinta a Comisiei Nationale.

Suntem uniunea care are alocat cel mai mare numar de indemnizatii, date fiind categoriile variate de creatori. 153 de personalitati ale vietii teatrale romanesti beneficiaza de indemnizatie de merit prin UNITER. Criteriile de atribuire a indemnizatiei in domeniul teatral sunt urmatoarele, conform normelor metodologice de aplicare a Legii 118/2002: valoare artistica recunoscuta public; vechime in activitatea teatrala si cinematografica; premii obtinute in concursuri si festivaluri teatrale si cinematografice; distinctii nationale si internationale.

In vederea acordarii indemnizatiei de merit, potentialii beneficiari, membri ai uniunii noastre, trebuie sa depuna la registratura UNITER urmatoarele documente: curriculum vitae; documentele care atesta indeplinirea criteriilor de atribuire a indemnizatiei de merit; copie carte identitate; copie acte studii superioare in domeniul teatrului; doua recomandari din partea unor personalitatii ale vietii teatrale romanesti
”, au declarat reprezentantii UNITER pentru Ring.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Cand

a aflat vestea, Aimee s-a suparat, cum era si de asteptat: „ Nu mi se pare normal sa dureze atat de mult, iar indemnizatiile de merit ramase fara beneficiari sa fie blocate cand eu si alti actori la pensie asteptam un loc pe lista de ani de zile. Ar trebui sa se gaseasca o procedura si banii sa se redistribuie mult mai repede. Am recomandari din partea Olgai Mateescu si a guvernatorului BNR Mugur Isarescu.
Voi depunde insa la dosar inca o recomandare din partea unui actor, pentru a corespunde criteriilor actuale
”.

 


Numerologul Oana Timofte a vorbit în exclusivitate la „Follow us” despre cum sunt afectate zodiile de eclipsa de lună.