„ Sedintele Comisiei Nationale pentru Acordarea Indemnizatiei de Merit se organizeaza cand se elibereaza mai multe locuri pe listele tuturor institutiilor carora le sunt alocate indemnizatii: Academia Romana, cele sase uniuni (Uniunea Arhitectilor, Uniunea Scriitorilor, Uniunea Artistilor Plastici, Uniunea Cineastilor, Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor, Uniunea Teatrala), Ministerul Culturii, Ministerul Educatiei, Ministerul Sportului si Tineretului. Ca atare, prin natura logicii eliberarii locurilor de catre beneficiari, nu pot fi stabilite date fixe.
Suntem uniunea care are alocat cel mai mare numar de indemnizatii, date fiind categoriile variate de creatori. 153 de personalitati ale vietii teatrale romanesti beneficiaza de indemnizatie de merit prin UNITER. Criteriile de atribuire a indemnizatiei in domeniul teatral sunt urmatoarele, conform normelor metodologice de aplicare a Legii 118/2002: valoare artistica recunoscuta public; vechime in activitatea teatrala si cinematografica; premii obtinute in concursuri si festivaluri teatrale si cinematografice; distinctii nationale si internationale.
Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
Cand
a aflat vestea, Aimee s-a suparat, cum era si de asteptat: „ Nu mi se pare normal sa dureze atat de mult, iar indemnizatiile de merit ramase fara beneficiari sa fie blocate cand eu si alti actori la pensie asteptam un loc pe lista de ani de zile. Ar trebui sa se gaseasca o procedura si banii sa se redistribuie mult mai repede. Am recomandari din partea Olgai Mateescu si a guvernatorului BNR Mugur Isarescu. Voi depunde insa la dosar inca o recomandare din partea unui actor, pentru a corespunde criteriilor actuale ”.