Inflația este bine cunoscută ca un dezechilibru major în economia oricărei țări. Aceasta reprezintă o creștere generalizată a prețurilor, iar simultan se produce o scădere a puterii de cumpărare a monedeie naționale. Din cauza pandemiei de corornavirus, care a produs destabilizări în toate domeniile, la fel se întâmplă și în cel economic care a fost afectat pe măsură. Oferta a crescut extrem de mult în această perioadă.
România, la un pas de o criză economică devastatoare
Motivul pentru care inflația crește se poate explica în felul următor: dacă oferta de bani crește în timp ce cererea de bunuri și servicii rămâne constantă, astfel, valoarea banilor va scădea, ceea ce înseamnă că prețurile tuturor celorlalte va crește.
Guvernul federal emite controale simultane de stimulare și bonusuri de șomaj, în timp ce Rezerva Federală cumpără trilioane de titluri de stat pentru a împiedica creșterea ratelor și dobânzilor, oferta de bani care a crescut pe măsură de la
Prețul benzinei a crescut de la 1,87 dolar la 3 dolari în SUA
Scumpiriile se produc pe pandă rulantă, mai ales, în cazul convustibililor. În SUA, benzina era 1,87 dolari când președintele Trump a părăsit funcția.
Iar în acest moment este peste 3 dolari.Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
Cheresteaua a înregistrat și ea o creștere incredibilă a prețurilor în ulimele luni.
De asemenea, și în rândul produselor alimentare s-au produs scumpiri serioase, în special, carenea de vită.Odată ce inflația va începe să crească, va fi greu de oprit. Cea mai devastatoare criză s-a înregistrat în anii 1970, iar după această lovitură a fost nevoie de o recesiune foarte abruptă pentru a reglementa situația, care a fost extrem de gravă.
Oamenii din clasele sociale de jos suferă cel mai mult din cauza inflației, în timp ce bogații, cu active abundente, precum cei cu acțiuni imobiliare, se pot proteja.