Lovitură grea pentru milioane de români. Primul semn care anunță o criză devastatoare în România

Author: Ana Dinu
Actualizat: 18 iul 2021, 09:51
Se anunta o criza devastatoare in Romania
Sursa: PixaBay

Vești proaste pentru milioane de români. Din cauza pandemiei de coronavirus, oferta a crescut peste măsură, astfel specialiștii anunță că ne putem confrunta cu o criză asemănătoare cu cea din anii '70.

Inflația este bine cunoscută ca un dezechilibru major în economia oricărei țări. Aceasta reprezintă o creștere generalizată a prețurilor, iar simultan se produce o scădere a puterii de cumpărare a monedeie naționale. Din cauza pandemiei de corornavirus, care a produs destabilizări în toate domeniile, la fel se întâmplă și în cel economic care a fost afectat pe măsură. Oferta a crescut extrem de mult în această perioadă.

România, la un pas de o criză economică devastatoare

Motivul pentru care inflația crește se poate explica în felul următor: dacă oferta de bani crește în timp ce cererea de bunuri și servicii rămâne constantă, astfel, valoarea banilor va scădea, ceea ce înseamnă că prețurile tuturor celorlalte va crește.

Guvernul federal emite controale simultane de stimulare și bonusuri de șomaj, în timp ce Rezerva Federală cumpără trilioane de titluri de stat pentru a împiedica creșterea ratelor și dobânzilor, oferta de bani care a crescut pe măsură de la

începerea pandemiei.

Citeste si: Vesti proaste pentru soferii care detin masini mai vechi de 15 ani! Ce se va intampla pana la finalul acestui an

Prețul benzinei a crescut de la 1,87 dolar la 3 dolari în SUA

Scumpiriile se produc pe pandă rulantă, mai ales, în cazul convustibililor. În SUA, benzina era 1,87 dolari când președintele Trump a părăsit funcția.

Iar în acest moment este peste 3 dolari.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Cheresteaua a înregistrat și ea o creștere incredibilă a prețurilor în ulimele luni. De asemenea, și în rândul produselor alimentare s-au produs scumpiri serioase, în special, carenea de vită.

Odată ce inflația va începe să crească, va fi greu de oprit.

Cea mai devastatoare criză s-a înregistrat în anii 1970, iar după această lovitură a fost nevoie de o recesiune foarte abruptă pentru a reglementa situația, care a fost extrem de gravă.

Oamenii din clasele sociale de jos suferă cel mai mult din cauza inflației, în timp ce bogații, cu active abundente, precum cei cu acțiuni imobiliare, se pot proteja. Este bine cunoscut faptul că în timpul unei crize de inflație prețurile cresc mai repede decât salariile, în timp ce asistența publică de diferire timpuri, cum ar fi bunurile sociale și alimentare, tind să rămână în urmă.

Citeste si: ANUNȚUL care va afecta milioane de români. Aceste produse vor fi complet scose de pe piață. Sunt nocive pentru sănătate