Lovitură grea pentru persoanele vaccinate! Masca de protecție devine din nou obligatorie în spațiile aglomerate

Author: Ana Dinu
Masca de protecție devine din nou obligatorie în spațiile aglomerate

Vesti proaste pentru persoanele care s-au vaccinat deja cu ambele doze. Sunt nevoitesă poarte din nou masca de protecție în spațiile aglomertate.

Americanii vaccinați sunt nevoiți să poarte din nou masca de protecție în spațiile aglomerate, după cum recomandă Centrele pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor. De asemenea, copii vor trebui să poarte măști de protecție la școală.

Persoanele vaccinate trebuie să poarte din nou masca de protecție

Americanii vaccinați cu ambele doze de ser împotriva virusului Covid-19 sunt obligați să poarte din nou masca de protecție în spațiile aglomerate.

Aceasta recomandare a venit ca o prevenire pentru ceea ce urmează. Specialiștii sunt de părere că noua variantă Delta a virusului covid va provoca o creștere substanțială a numărului de cazuri.

Astfel, cei de la Centrele pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor recomandă persoanelor deja vaccinate cu ambele doze să poarte masca de protecție în interior și în spațiile aglomerate, acolo unde riscul de infectare cu noua variantă Delta a virusului SARS-CoV-2 este mult mai mare.

De asemenea, copiii sunt și ei vizați, aceștea sunt sfătuiți ca din toamnă să poarte masca de protecție la școală.

Citeste si: Lovitură grea pentru români. Ministrul Sănătății anunță revenirea la restricții. Ce se va întâmpla dacă numărul îmbolnăvirilor va crește

”După cum am mai spus anterior, această pandemie continuă să reprezinte o amenințare gravă pentru sănătatea tuturor americanilor.

Astăzi avem noi date legate de tulpina Delta care ne impun să actualizăm recomandările cu privire la ceea ce puteți face atunci când sunteți complet vaccinați”, a declarat într-o conferinţă de presă directorul CDC Rochelle Walensky.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Aceste recomandări au fost făcute în condițiile în care din toamnă se așteaptă o creștere ridicată a numărului infectărilor cu noua variantă Delta.

Experții de la Centrele pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor a anunțat la începutul lunii mai că persoanele care s-au vaccinat cu ambele doze nu trebuie să mai poarte masca de protecție în majoritatea locurilor, fie în interior, fie în aer liber.

”În zonele cu transmisie substanțială și ridicată, CDC recomandă persoanelor complet vaccinate să poarte măști în interior, pentru a preveni răspândirea variantei Delta și a-i proteja pe alții.

Inclusiv în școli ”, a spus Walensky, potrivit Alephnews.

Citeste si: ANUNȚUL care afectează milioane de angajați. Ce condiții trebuie să îndeplinească pentru a renunța la masca de protecție la locul de muncă