Lovitură grea pentru români! Cum poți rămâne fără banii de pe card? Autoritățile trag un semnal de alarmă

Author: Ana Dinu
Cum poți rămâne doar într-o clipă fără banii de pe card?
Sursa: PixaBay

Autoritățile trag un semnal de alarmă către posesorii de carduri bancare. A fost descoperită o grupare informatică care vă poate lăsa fără banii din conturi. Toată lumea trebuie să știe asta!

Cercetătorii au descoperit o grupare informatică FIN8 care a scos pe piață o nouă amenințare cibernetică, denumită Sardonic, care urmărește sustragerea datelor de pe card procesate prin terminalele POS în domeniul bancar, e-commerce și HoReCa.

Lovitură grea pentru români! Cum poți rămâne fără banii de pe card

Cercetătorii de la Bitdefender precizează că această grupare are un istoric solid și este motivată din punct de vedere financiar. Sunt folosite e-mail-uri înșelătoare care au ca scop păcălirea mai multor persoane din industria ospitalității.

”Apariţia noii ameninţări este încă o confirmare a faptului că gruparea FIN8 a revenit puternic în activitate cu un arsenal nou, după mai bine de un an şi jumătate de pauză. FIN8 este o grupare motivată mai ales financiar, cu istoric îndelungat, care lansează constant campanii de e-mail-uri înşelătoare menite să păcălească ţinte din industria ospitalităţii, cunoscute pentru cantităţile mari de date de carduri bancare pe care le procesează prin echipamentele de tip POS folosite pentru plată”, se menţionează

în comunicat.

Citeste si: Se dau bani de la stat pentru mamele fără posibilități materiale. Despre ce sumă este vorba?

Cum poți rămâne fără banii de pe card?

Analiștii Bitdefender propun o serie de recomandări pentru marile companii, mai ales în cazul celor din comerț, bănci și HoReCa. Aceștia sunt de părere că ele trebuie să fie în alertă și să monitorizeze constant infrastructura după indicii care ar putea fi compromise.

”Câtă vreme noua versiune poate păcăli uşor mecanismele de prevenţie instalate pe sisteme, soluţiile de detecţie şi răspuns au devenit o armă complementară eficientă pentru combaterea acesteia”, se mai spune în comunicat.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Cercetătorii le recomandă celor din HoReCa, bănci sau magazine online să păstreze sistemele critice POS într-o rețea complet izolată de cea folosită de angajați și clienți, și de a verifica cu atenție expeditorul e-mai-ului și adresa acestuia înainte de a accesa link-ul  sau de a se descărca documente atașate.

”Folosiţi o soluţie de securitate performantă capabilă să depisteze ameninţări informatice şi să blocheze instalarea acestora pe dispozitive. Folosiţi calculatorul de serviciu doar în scop profesional şi nu accesaţi de pe acesta aplicaţii sau programe în interes personal”, se mai precizează în comunicat.

Citeste si: Marea greșeală pe care o fac majoritatea românilor atunci când plătesc cu cardul. Mare atenție! Poți rămâne fără bani pe card

 

 

 

 

 

 

 

 

Taguri: